Echipa de handbal HCM Slobozia, şi retrogradată şi cu banii luaţi

Primăria Slobozia anticipează un buget mai mic ca niciodată și echipa feminină de handbal va avea mai puțini bani față de anul trecut.

Echipa feminină de handbal HCM Slobozia a piedut 500.000 lei ca urmare a retrogradării din Liga Naţională în Divizia A.

Consiliul Local Slobozia a aprobat diminuarea cu jumătate de milion de lei a bugetului pe anul 2018 alocat echipei de handbal HCM Slobozia. Decizia a venit ca urmare a solicitării transmisă de Nicolae Goidea, managerul echipei.

„Facem această solicitare de revizuire a contractului de finanţare deoarece echipa HCM Slobozia a retrogradat, nu şi-a îndeplinit obiectivul de activare în Liga Naţională şi în sezonul 2018 – 2019 şi considerăm oprortună retragerea sumei de 500.000 lei pentru noile obiective propuse în Divizia Naţională Handbal Feminin.”, le-a cerut managerul consilierilor locali.

Echipa feminină de handbal HCM Slobozia va trebui să se descurce în ultimele două trimestre din acest an cu bani mai puţini în condiţiile în care în primele şase luni a cheltuit 1,15 milioane lei din finanţarea anuală de 2,46 milioane lei alocată iniţial.

Mai mult de trei sferturi din bugetul anual este cheltuit la HCM Slobozia pentru plata salariilor. Contractele de prestări servicii sportive şi activităţi sportive pentru 24 de persoane (staff tehnic, medic şi jucătoare) însumează 1,32 milioane lei, în vreme ce pentru contractele individuale de muncă ale angajaţilor se achită anual aproape 275.000 lei.

HCM Slobozia a retrogradat după patru sezoane consecutive în Liga Florilor (Liga Naţională de handbal feminin) şi încearcă în sezonul 2018 – 2019 o revenire în elita handbalului feminin românesc. În paralel, autorităţile locale au depus la CNI (Compania Naţională de Investiţii) un proiect pentru o sală nouă în care echipa să dispute meciurile de pe teren propriu.

Echipa feminină HCM Slobozia va debuta în Divizia A cu un meci în deplasare programat duminică, 9 septembrie, la Iaşi cu echipa locală CNOT. Partida contează pentru prima serie iar ţinta este clasarea la final pe unul dintre primele două locuri ce asigură prezenţa la turneul semifinal pentru promovare.

 

 

Articolul precedentCopiii din Roşiori sunt aşteptaţi la „Şcoala după şcoală”
Articolul următorDespăgubirile pentru PPA au explodat în Ialomiţa. Şi cresc în continuare!