Până la începutul anului viitor, Primăria municipiului Fetești va finaliza toate etapele procesului de digitalizare a instituției, in cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

După semnarea contractului, pe 5 martie, reprezentanții administrației publice locale  au început procedurile pentru implementarea primelor module care au ca scop digitalizarea proceselor orientate către beneficiari.

Printre acestea se numără: încasarea online a taxelor și impozitelor, comunicarea online cu administratorii de blocuri, evidența parcărilor, gestionarea patrimoniului public și privat, harta interactivă, managementul și arhiva electronică, serviciul online registru agricol, precum și publicarea automată pe site a unor informații de interes public.

Proiectul este susținut din fonduri europene nerambursabile și are o valoare totală de 2.173.573 lei, din care 43.471 lei reprezintă contribuția proprie a UAT Fetești.

“Ne dorim să avem o administrație locală cât mai transparentă și eficientă și cât mai apropiată de cetățeni. Din respect pentru timpul lor, considerăm că era imperios necesar să găsim soluții pentru implementarea unui astfel de proiect. Am obținut finanțarea, iar acum parcurgem pașii pentru concretizarea lui.

Feteștenilor le va fi mai ușor să depună sau să obțină diverse acte, să plătească taxe sau să obțină anumite informații, indiferent de zona în care se vor afla. Prin digitalizarea Primăriei vom fi “la numai un click” distanță de fiecare cetățean care va avea nevoie, la un moment dat, de serviciile administrației locale.” – Primarul Municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentFlorin Cîțu, după ședința cu prefecții: „Avem noi localități în zona roșie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile”
Articolul următorFOTO  Accident grav pe drumurile din Ialomița.  Două persoane la spital