Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” și  Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență vor fi prezente în perioada 27-31 martie în județul Ialomița, pe raza localităților: Movilița, Borănești, Bărcănești, Colelia, Munteni-Buzău.

Cele două centre de informare sunt disponibile zinic, în intervalul orar 09:00- 15:00 și vor găzdui activități specifice de pregătire a populației în domeniul acordării primului ajutor medical, precum și activități privind modul de comportare în orice situație de urgență.

Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” este un proiect lansat în 2016 și este susținut de  Fundația pentru SMURD, derulat cu susținerea Deparmanentului pentru Situații de Urgență. Participanții la eveniment vor putea lua parte la cursurile menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării primului ajutor medical. Tehnicile și manevrele de prim ajutor vor fi prezentate de către paramedicii și voluntarii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență ,,Barbu Catargiu’’ al județului Ialomița.

 De asemenea, Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situații de urgență, folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia. Fiecare persoană ar trebui să fie conștientă de faptul că poate avea nevoie de o minimă pregătire, pentru a ști să reacționeze corespunzător în cazul aparițiilor unor situații neprevăzute. Dacă o persoană va fi instruită va ști întotdeauna cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, semenii, iar în situațiile- limită va sti să facă diferența dintre viață și moarte.

 

     

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentCum vor arăta noile monede de 10 și 500 de lei – BNR a publicat imaginile
Articolul următorGuvernul nu va discuta vineri plafonarea prețurilor la RCA. ASF și-a retras proiectul