Ceremonia de învestire a prefecților din județele Bacău, Dolj, Ialomița, Iași și Ilfov și a subprefecților din județele Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Dolj, Iași, Ilfov, Olt și Vâlcea a avut loc astăzi la Ministerul Administrației și Internelor.

 „Învestirea în aceste funcții de demnitate publică reprezintă în primul rând asumarea unei imense responsabilități. Le-am transmis acestora, în cadrul ceremoniei de învestire, că funcția de prefect si subprefect nu este un cadou politic, ci reprezintă un angajament serios pe care l-au luat în fața Guvernului României și a cetățenilor, pe care trebuie să îl onoreze exemplar. Începând de azi fiecare dintre ei trebuie să își asume pe deplin rolul constituțional ce le revine și să fie un factor de echilibru politic și administrativ,“ a declarat ministrul Lucian Bode

Social- democratul Marin Constantin este noul prefect al județului Ialomita. Este fost primar al comunei Albești, fost subprefect de Ialomița și director de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Marian Pavel.

Din luna septembrie 2021, atribuţiile instituţiei au fost preluate de subprefectul Toniţa Manea, ca urmare a eliberării acestei funcţii de către prefectul USR-PLUS, Mihai Tănăsescu.

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentMinistrul Mediului a făcut ANUNȚUL! De când se interzic centralele individuale de apartament
Articolul următorVIDEO FOTO Botezul Cailor, o tradiţie dusă mai departe la Fetești