Şefii Consiliului Judeţean Ialomiţa şi-au tras prime lunare!

Larisa Elena Mihai a rămas preferata lui Victor Moraru şi după ce acesta a devenit preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. (Sursă foto: Facebook)

Preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi încasează cu 20% mai mult pentru fiecare lună pe perioada derulării unor proiecte cu finanţare europeană. Astfel, indemnizaţia lui Victor Moraru a ajuns la 20.520 lei iar preferata sa, adminstratorul public Larisa Elena Mihai, se bucură de un salariu de bază de 17.900 lei.

Salariile la Consiliul Judeţean Ialomiţa au cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimele luni. Dar nu pentru toţi angajaţii, ci doar în dreptul şefilor! Majorările au fost trasate direct din condeiul preşedintelui Victor Moraru.

Mai multe dispoziţii au stabilit ca pe perioada derulării unor proiecte cu fonduri europene să se achite indemnizaţii lunare mai mari cu 20%. Asta înseamnă că preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi vor avea la fiecare cinci luni încă o indemnizaţie în plus în buzunare! Sau altfel spus, faţă de 12 venituri lunare ei se vor bucura de 14,4!

Ialomiţeni, aici sunt banii dumneavoastră!

În ultima zi a lunii mai, preşedintele Victor Moraru a semnat patru dispoziţii prin care a majorat spectaculos veniturile lunare ale şefii instituţiei publice. În dreptul său a stabilit 20.520 lei ca indemnizaţie lunară iar pentru vicepreşedinţii Cătălin Grigore şi Ionel Gae valoarea acesteia este de 18.240 lei.

17.900 lei este venitul brut lunar al Larisei Elena Mihai, administratorul public propulsat în fruntea judeţului Ialomiţa printr-un concurs la care a participat singură. Duduia adminstrator ocupase în trecut o funcţie similară la Primăria Amara pe vremea când acolo primar era, aţi ghicit, chiar Victor Moraru, preşedintele actual al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Celebrul cuplu administrativ este acum plătit regeşte din bugetul judeţului.

Ca să poată fi omenită suplimentar, Larisa Elena Mihai a fost numită în aprilie, tot prin dispoziţie de preşedinte, „asistent manager de proiect în vederea semnării pentru conform cu originalul a documentelor suport aferente cererilor de rambursare” în cadrul proiectului cu bani europeni.

De bonusuri salariale se bucură şi angajaţii prinşi în echipele de implementare a unor proiecte cu finanţare europeană. Pentru ei Victor Moraru a stabilit o grilă de indexare lunară ce pleacă de la 10% (pentru 20 de ore de lucru) şi poate ajunge până la 50% din salariul brut lunar (pentru 80 de ore lucrate în cadrul proiectului).

Şeful de la investiţii, ia primă după primă!

De departe cel mai tare se bucură de banii în plus la salariu Gheorghe Proca, mâna dreaptă a preşedintelui Victor Moraru, responsabilul achiziţiilor în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de modernizare a mai multor drumuri judeţene.

Gheorghe Proca şi Larisa Elena Mihai sunt abonaţi la bani în plus la salarii.

Imediat după ce preşedintele Consiliului Judeţean a dispus plata suplimentară, funcţionarul Gheorghe Proca a încasat bonusuri substanţiale. În luna mai venitul suplimentar a fost de 3.150 lei, în iunie de 2.100 lei, în iulie tot 2.100 lei iar în august valoarea a rămas neschimbată, încă 2.100 lei!

Anterior, pentru munca depusă în luna aprilie, valoarea plătită suplimentar fusese de 1.658 lei, echivalentul a 80 de ore. Asta nu e tot, cu o lună înainte luase 1.790 lei pentru, atenţie, 100 ore muncite la proiect!

Salarii de lux încasează şi oamenii fideli preşedintelui Victor Moraru. Este vorba de consilierii personali angajaţi fără concurs şi care au salarii lunare de invidiat, cel puţin echivalentul a o mie de euro „în mână”.

Dacă la extra-salarizare se stă excelent la nivelul conducerii, instituţia este codaşă când vine vorba de dezvoltarea judeţului. Consiliul Judeţean Ialomiţa a reuşit „performanţa” ca în primele şase luni din 2018 pentru proiectele finanţare prin PNDL 2 să nu atragă niciun leu!

 

Articolul precedentHCM Slobozia leagă victoriile cu gândul la revenirea în Liga Florilor
Articolul următorEconomie de 446.000 lei la un credit rambursat anticipat de Consiliul Judeţean Ialomiţa