Patru consilieri personali ai preşedintelui Victor Moraru bagă în buzunar în fiecare lună salarii cuprinse între 4.434 lei şi 5.521 lei. Doi dintre ei sunt foşti angajaţi încadraţi imediat după ieşirea la pensie.

Victor Moraru, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Ialomiţa, este unul dintre cei mai darnici şefi de instituţii judeţene când vine vorba de plata consilierilor personali. Într-o schemă gândită şi aprobată de majoritatea dată de consilierii PSD – ALDE, Moraru are patru consilieri personali angajaţi fără concurs şi după bunul său plac.

Ionela Burlacu, Dan Tudorache, Ilie Cioacă şi Mariana Codleanu sunt cei patru consilieri în funcţie, pe site-ul instituţiei figurând încă două persoane cu statut de „consilier suspendat”. Ultimii doi au ocupat ani de zile funcţii de directori în cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa şi imediat după ce au fost pensionaţi în loc să fie lăsaţi să se odihnească după o viaţă în slujba comunităţii au fost readuşi în instituţie, ca să cumuleze pensiile de câteva mii de lei cu salarii la fel de dolofane.

Cum toţi sunt soldaţi disciplinaţi care execută fără să comenteze ordinele venite de la preşedinte, salariile sunt pe măsură, printre cele mai mari din instituţie, chiar peste lefurile unor şefi de direcţii. Printr-o decizie a lui Victor Moraru aprobată de consilieri judeţeni lefurile nete (salarii „în mână”) sunt cuprinse între 4.434 lei şi 5.521 lei.

„Salariile consilierilor personali le-a mărit legislaţia, nu le-am mărit eu. Salariile de la Consiliul Judeţean Ialomiţa respectă principiile care sunt prevăzute în legislaţie. Este un risc mare al celor care aleg să vină consilieri la cabinetul preşedintelui Victor Moraru. Ei pot fi consilierii mei şi pentru o oră, şi pentru o zi, şi pentru un an, şi pentru doi. Nu au un mandat prevăzut de lege, de mâine eu pot să spun că mi-a părut bine şi ne despărţim. Eu mă pot despărţi în această secundă de toţi consilierii.”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Ode conducătorului iubit plătite din bani publici

Ilie Cioacă (foto) a fost până la pensionare director executiv al Direcţiei de Coordonare – Organizare şi acum este folosit pe post de scrib al comunicatelor oficiale eminamente pozitive, adevărate ode închinate conducătorului suprem pe care le semnează ca purtător de cuvânt al instituţiei. „Opere” pentru care primeşte lunar echivalentul a o mie de euro.

„Prin perseverenţă, efort susţinut de eliminare a blocajelor comunicaţionale şi de mentalitate, credinţă nestrămutată în viabilitatea demersului strategic de valorificare a patrimoniului cultural şi de transformare a lui într-o resursă reală de dezvoltare locală, domnul Victor Moraru a rămas uneori singur pe această baricadă a încrederii că orice vis devină posibil de realizat, dar trebuie să lupţi! Bazându-se pe profesionalismul echipelor de elaborare a cererilor de finanţare din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Ialomiţa s-a înscris în competiţia dură a accesării fondurilor europene nerambursabile şi a reuşit! Un succes remarcabil!”, este doar una dintre odele ridicate preşedintelui instituţiei judeţene de Ilie Cioacă.

 

 

Articolul precedentPrefectura refuză aplicarea unor măsuri preventive împotriva PPA la Căzănești!
Articolul următorIalomiţa este sub media naţională la Bacalaureatul de toamnă