Județul Ialomița are în 2019 drumuri județene de pământ, raiul gâștelor la fiecare ploaie!

În primele şase luni din 2018 Consiliul Judeţean Ialomiţa înregistrează cifre penibile la capitolul dezvoltare: 0,07% încasări de la bugetul de stat pentru dezvoltare şi niciun leu primit pentru proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2! La fel de prost se stă şi la capitolul fondurilor europene încasate.

Execuţia bugetară pe prima jumătate a anului arată că administraţia judeţeană asigurată de majoritatea PSD – ALDE şi coordonată de preşedintele Victor Moraru este fruntaşă doar la promisiuni, nu şi la realizări. În perioada ianuarie – iunie 2018 în visteria judeţului au intrat doar 36.410 lei de la bugetul de stat pentru dezvoltarea Ialomiţei, firimituri bugetare în raport cu suma anuală preconizată de 47,397 milioane lei ca subvenţie necesară susţinerii derulării proiectelor FEN postaderare!

Bilanţul de şase luni este negru şi în ceea ce priveşte sumele primite de la Uniunea Europeană ca prefinanţări aferente cadrului financiar 2014 – 2020: încasări de doar 238.065 lei (aproximativ 2% din total), bani veniţi din Fondul European de Dezvoltare Regională şi niciun leu din 426.000 lei aşteptaţi de la Fondul Social European.

Mult lăudatul program PNDL 2 (Programul Naţional de Dezvoltare Regională), prezentat pe larg în urmă cu un an în Ialomiţa chiar de Sevil Shhaideh (la vremea aceea ministrul dezvoltării regionale) şi de Marian Neacşu, secretarul general PSD şi liderul PSD Ialomiţa, nu a produs nici măcar o singură încasare în bugetul judeţului.

Dintr-un total preconizat pe prima jumătate a anului la 12,720 milioane lei, Consiliul Judeţean Ialomiţa nu a reuşit să atragă vreun şfanţ deşi erau aşteptate fonduri importante pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi pentru reabilitarea drumurilor judeţene, cu zeci de kilometri plini de gropi ori pur şi simplu cu statut de şosele pietruite.(vezi foto cu DJ 201 Borduşelu – Orezu!)

Tot la capitolul modernizarea drumurilor judeţene, dacă la începutul anului erau promise investiţii de 67,4 milioane lei, după şase luni plăţile abia au depăşit 2,4 milioane lei, adică sub 3,7%, bani cheltuiţi însă pentru plata unui contract multianual de întreţinere şi reparaţii încheiat de Consiliul Judeţean Ialomiţa cu trei ani în urmă.

 

 

 

 

Articolul precedentSpitalul Slobozia, retrogradat la categoria a V-a de acreditare
Articolul următorPrimăria Slobozia va cumpăra WC-uri publice de 100.000 lei