Președinte CJ Ialomița, cel mai tare țăran ialomițean

Băiat provenit din mediul rural, unde a fost consătean cu veșnicia, președintele Consiliului Județean Ialomița este cel mai tare țăran mijlocaș din județul Ialomița. Potrivit ultimei declarații de avere postate pe site-ul CJI,  Victor Moraru a reușit să câștige în ultimul an fiscal 2.084 lei pentru fiecare hectar de teren pe care-l deține.

Slab, totuși, având în vedere că pe când era primar al comunei Amara, hectarele dl președinte au produs dublu. Care va să zică venitul variază cu funcția. Cu cât funcția-i mai vizibilă, venitul scade.

În îndelungata sa carieră de primar care însumează 16 ani bătuți pe muchie, Victor Moraru a reușit să acumuleze 42,5 hectare de teren. Gurile rele spun că anumite proprietăți funciare pe care Moraru le deține ar figura pe numele rudelor, fapt care nu a putut fi dovedit până acum.

Din 2016 țăranul mijlocaș din comuna Amara ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița iar afacerile par să-i meargă din ce în ce mai rău.

Producție record de euro la hectar

Hectarele Lui Moraru îi aduc un venit frumușel, cam greu de atins de un proprietar obișnuit de teren. Potrivit declarației de avere postate pe site-ul Consiliului Județean, în anul 2017 micul țăran mijlocaș a încasat un venit total de 88.609 lei.

Fiecare hectar i-a adus lui Moraru suma de aproximativ 463 de euro pe hectar. Suma este greu de obținut de un țăran similar dar fără funcție. Dacă judecăm după performanța din 2016, constatăm că Moraru și-a redus veniturile la jumătate.

În anul 2016, pe când era primar al localității Amara, Moraru a reușit performanța unică să producă un venit de peste 1000 de euro/hectar. Pe aceeași suprafață de teren raportată și în anul 2017, dibăcia de bun negociator al lui Moraru a produs 191.972 de lei, adică 42.660 euro.

Intră în scenă fina Felicia

Negrilă Teodora Felicia, mai exact. Ea este/era administrator la firma Miro Impex, firma care i-a produs lui Moraru dividende de 87.431 lei. Cum era de așteptat, bănetul reprezintă dividende din anii trecuți care apar la momentul oportun în declarația de avere a președintelui.

Fina Felicia, deși angajată a nașului de cununie Moraru la firma care face bani din uniforme școlare băgate pe gât școlilor din Ialomița, face și ea nițele afaceri.

Din perspectiva de proprietară de întreprindere individuală, Felicia a pus ochii pe patrimoniul familiei Moraru. Pe care-l cumpără la bucată și la prețuri foarte bune. În iunie 2016, în calitate de are arendaș, Felicia cumpără de la fiul lui Moraru 1,5 hectare la prețul de 50.000 de lei. (vezi galeria foto).

În ianuarie 2018, Felicia dă o nouă lovituri. Pentru numai 61.500 de lei cumpără de la nășicul Victor  3 silozuri, în fapt niște magazii, active care zboară din declarația de avere a președintelui. Combinația merită investigată deoarece prezintă grave umflături.

Președintele homeless

În ciuda prosperității fluctuante dar consistente, care răzbate din declarațiile sale de avere, președintele Moraru n-are casă. Cunoscută fiind pasiunea sa pentru funcții administrative am putea presupune că domnul președinte doarme pe unde-l prinde seara.

Sau, ca să nu fim absurzi, am putea crede că înnoptează în grajdurile de la gospodăria anexă unde sunt garate iepele primăriei Amara, de care se simte foarte atașat. Și pe care le călărește frecvent.

Sau am putea crede că domnul Moraru mai ațipește pe la Comitetul Regiunilor din Europa, unde participă ca un membru ce este, plătit cu 7000 de euro pe an.

Dar cel mai simplu este să ne gândim că domnul președinte, al cărui nume este scris în documentele CJI cu litere de paișpe conform unei circulare interne, nu poate dormi noaptea de grija județului și de aceea doarme în timpul programului. Deci n-are nevoie de casă.

Articolul precedentȘapte autobuze electrice la Slobozia
Articolul următorPesta porcină s-a răspândit în toată Balta Ialomiței