Deputatul Tinel Gheorghe, preşedintele PNL Ialomiţa, consideră catastrofală activitatea lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Deputatul liberal Tinel Gheorghe a anunţat că intenţionează să demareze negocieri politice pentru înlocuirea din funcţie a lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

PNL Ialomiţa începe anul 2019 cu un plan de debarcare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, social-democratul Victor Moraru.

Apropierea alegerilor locale din 2020 îi determină pe liberalii ialomiţeni să-şi facă planuri îndrăzneţe pentru anul viitor. Deputatul Tinel Gheorghe, preşedintele organizaţiei PNL Ialomiţa, a recunoscut să face calcule privind schimbarea şefului Consiliului Judeţean.

„Suntem în faza analizelor politice pentru a vedea ce ne convine cel mai bine în perspectiva alegerilor locale din 2020. Încă nu am discutat cu cele două tabere politice din Consiliul Judeţean Ialomiţa, şi mă refer la PSD şi ALDE, cu privire la înlocuirea din funcţie a actualului preşedinte. Nu ştiam cum va fi şi ce va fi la PSD Ialomiţa după debarcarea lui Marian Neacşu dar acum că organizaţia judeţeană îl are în frunte pe senatorul Marian Pavel şansele au crescut şi am luat în calcul această posibilitate pe care cred că o vom pune în practică după 1 ianuarie.”, a afirmat singurul parlamentar liberal din Ialomiţa.

Întrebat dacă liberalii vizează o funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean ori pur şi simplu doar schimbarea din funcţie a preşedintelui Victor Moraru, deputatul Tinel Gheorghe a lăsat de înţeles că lucrurile în Ialomiţa merg în direcţia greşită dar că partidul său nu optează pentru o vicepreşedinţie.

„PNL vrea să îşi asume să conducă judeţul pentru un ciclu de patru ani. Ar fi prima dată după Revoluţie când Ialomiţa ar avea o altă conducere decât PSD sau cum s-au mai numit ei din 1990 încoace. Pentru judeţul Ialomiţa este mai bine ca Victor Moraru să plece din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Dintre consilierii liberali nu agrează niciunul o funcţie de conducere într-o instituţie condusă de PSD. PSD trebuie să-şi ducă mandatul de patru ani până la capăt dar nu cu Moraru preşedinte pentru că Moraru este catastrofal.”, a completat Tinel Gheorghe.

Consiliul Judeţean Ialomiţa numără 31 de consilieri judeţeni şi la alegerile din vara anului 2016 optsprezece mandate au fost câştigate la vot de PSD, zece au fost adjudecate de PNL iar trei au ajuns la ALDE.

Victor Moraru a fost ales preşedinte al instituţiei după ce ALDE a fost de acord să susţină PSD la schimb cu o funcţie de vicepreşedinte ocupată acum de Ionel Gae. Cealaltă funcţie de vicepreşedinte a ajuns la Cătălin Grigore, PSD.

Maniera autoritară în care Victor Moraru conduce şedinţele Consiliului Judeţean Ialomiţa îi deranjează pe liberali, de multe ori luaţi peste picior în mod public de actualul preşedinte. Acesta şi-a alcătuit o listă de consilieri docili care nu vorbesc în timpul şedinţelor ci doar aprobă fără excepţie orice propunere venită din partea şefului instituţiei judeţene.

 

 

 

Articolul precedentADI Ialomița toacă o treime din venituri pentru funcționare
Articolul următorSenatorul PMP Gabi Ionașcu: Populația va finanța comportamentul iresponsabil al guvernului!