Lui Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării, nu i-au plăcut calculele făcute de președintele Victor Moraru atunci când a estimat data finalizării lucrărilor finanțate cu fonduri europene.

Vasile Daniel Suciu a semnat la Slobozia cel mai mare contract de finanțare ca valoare din județul Ialomița pentru infrastructura de drumuri județene, aproximativ 28 milioane euro.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Daniel Suciu, a semnat la Slobozia contractul de finanțare cu fonduri nerambursabile pentru 47,45 km de drumuri județene.

Deși l-a avut alături pe Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, ministrul a ținut să-i mulțumească lui Vasile Silvian Ciupercă, fostul șef al instituției județene, pentru meritul de a fi demarat acest amplu proiect de infrastructură rutieră.

„Este o surpriză plăcută să constat că semnăm cel mai mare contract din Ialomița după 1989. Meritul este al echipelor care muncesc în fiecare județ și care produc rezultate foarte bune pentru oameni. Îmi fac o datorie de onoare, acest proiect a început în 2016 și vreau să-l amintesc și să-l felicit și pe fostul președinte al Consiliului Județean (N.red.: Vasile Silvian Ciupercă) care a propus, a susținut și a început acest proiect.”, a spus Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Remarca ministrului nu i-a picat deloc bine lui Victor Moraru, acesta fiind în acest moment în război cu Vasile Silvian Ciupercă de la care vrea să recupereze aproape 8 milioane lei.

Jumătate de milion de euro pentru un kilometru de drum județean reabilitat

Contractul de finanțare încheiat cu Agenția de Dezvoltare Regională 3 Sud-Muntenia pentru reabilitarea mai multor sectoare de drumuri județene din Ialomița are o valoare de 133,4 milioane lei.

Se vizează modernizarea unui total de 47,45 km de drumuri județene pentru o valoare medie de execuție de peste 510.000 euro pe kilometru.

Victor Moraru nu a putut estima data la care ultimul kilometru va fi recepționat și a precizat că doar în cazul fericit al unor licitații fără probleme panglica inaugurală va fi tăiată în anul 2022.

„Nu pot să vă dau termenul exact la acest moment. Avem finanțați la acest moment un total de 237,7 kilometri. Nu aș putea să vă spun acum când va fi ultima lună. Dacă acest contract semnat astăzi are 2022 ca termen de finalizare probabil că 2024 – 2025 se vor finaliza toți kilometri pe care noi i-am inițiat. Aceste proiecte de drumuri au ca și perioadă de implementare între trei și șase ani.”, a calculat cu aproximație președintele Consiliului Județean Ialomița.

Calculele lui Victor Moraru l-au determinat pe ministrul Vasile Daniel Suciu să intervină și să spună pe un tot grav că termenele din contracte trebuie respectate întocmai.

„Pot să fiu rău, domn președinte? Țin foarte mult la un lucru, dacă pe contract scrie 2022 termen de finalizare atunci 2022 este termenul de finalizare! Asta fac în fiecare județ, în orice discuție pe care o am cu constructorii.”, a punctat Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Articolul precedentÎncă o încercare de potabilizare a apei din municipiul Slobozia
Articolul următorCS Tunari este următorul adversar pentru Unirea Slobozia în Cupa României