Situație fără precedent în România! Oamenii din mai multe zone au ajuns să primească apă cu porția din cauza secetei extreme. Locuitorii din  Fierbinți-Târg vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 06.00-22.00.

RAJA  a anințat astăzi că din cauza  fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană se constată scăderea nivelelor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a debitelor de apă captate.

Astfel, ca urmare a cerinței crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare, nu se poate acumula în rezervoarele de stocare suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu. Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în rețeaua de distribuție.

În această situație se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din orașul Fierbinți-Târg – jud. Ialomița și cel din localitatea Corbu – jud. Constanța, motiv pentru care, începând cu data de 05 iulie 2022, RAJA restricționează  temporar accesul la apă, respectiv de a furniza apă potabilă după un program zilnic.

Locuitorii din  Fierbinți-Târg vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 06.00-22.00.

Utilizatorii afectați au fost sfătuiță să își creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

„În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Amintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei”, transmit reprezentanții RAJA.

Sursa: Realitatea de Ialomita