Cantitatea de gunoi ce ajunge în containere de la locuitorii fără contract va fi plătită de cei ce au contracte cu operatorul de salubritate.

Primăria Fetești a anunțat că ajuns la o înțelegere cu operatorul de salubritate să se revină la taxa lunară pe cap de locuitor pentru gunoi.

Colectarea de gunoi în municipiul Fetești nu se mai face începând cu 1 noiembrie prin sistemul de cumpărare anticipată a sacilor de diverse dimensiuni.

Primăria Fetești a înțeles că în ritmul actual municipiul riscă să se transforme într-un uriaș depozit de gunoi. De comun acord cu operatorul URBAN SA se revine la o taxă unitară.

Locuitorii vor plăti un tarif de gunoi ce se va factura lunar pentru luna anterioară și care va fi obținut prin împărțirea cantității totale de deșeuri ce se colectează la numărul de contracte încheiate cu populația.

Problema este că pe sistemul în vigoare de la începutul acestei luni sunt prinși în calcul doar acei cetățeni care au înțeles că dacă produci gunoi trebuie să plătești.

Ceilalți, fără contract, vor arunca în continuare deșeurile în locurile special amenajate dar cantitatea lor de gunoi se va descărca tot în buzunarele bunilor platinici.

„Colectarea selectivă va fi în continuare încurajată iar societatea URBAN va distribui în continuare sacii galbeni pentru zonele cu gospodării individuale.”, anunță Primăria Fetești.

În ultimele luni colectarea deșeurilor s-a făcut prin achiziționarea individuală de saci pentru gunoi, operatorul încasând astfel banii pe deșeuri înainte ca acestea să fie produse.

Pentru a evita plata taxei, mulți dintre locuitori achiziționau saci de la magazinele din Fetești. Gunoiul era apoi aruncat la marginea orașului, pe malul brațului Borcea ori în cimitir.

Statistic, de la introducerea sistemului cu achiziția de saci personalizați URBAN cantitatea totală de deșeuri ce a ajuns la depozitul VIVANI s-a redus la jumătate.

Articolul precedentGhidul oficial de Black Friday de la Poliţia Română
Articolul următorGhidul oficial de Black Friday de la Poliţia Română