Spitalul Județean de Urgențe Slobozia a fost dotat de astăzi cu patru noi aparate ultramoderne, ce au o valoare totală de 1.521.434,50 lei, anunță reprezentanții CJ Ialomița.

A fost achiziționată o platformă automată Real Time PCR, care va permite prelucrarea rapidă și identificarea cazurilor pozitive de infectare cu SARS – CoV2, în vederea limitării răspândirii acestui virus în rândul populației din județul Ialomița.

 Secția de anestezie și terapie intensivă a fost dotată cu un aparat Bronhoscop. Acest instrument prezintă o importanță deosebită în această perioadă, întrucât permite vizualizarea interiorului arborelui traheobronșic folosit în scopul diagnosticării afecțiunilor respiratorii și al efectuării unor manevre terapeutice

Secția de oncologie a fost dotată cu o instalație de mamografie digitală, fiind a patra secție de acest tip din regiunea Sud Muntenia care deține un mamograf.

Nu în ultimul rând, a fost achiziționat un Aparat Rx mobil cu brat C- Cios Connect, ce va putea fi utilizat pentru intervențiile chirurgicale de zi cu zi.

 

 

Articolul precedentMasca de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise din Capitală
Articolul următorPoliţiştii din Ialomița, „ocupaţi” în weekend. Amenzi de peste 187.000 de lei