Spitalul Județean de Urgențe Slobozia a fost dotat de astăzi cu patru noi aparate ultramoderne, ce au o valoare totală de 1.521.434,50 lei, anunță reprezentanții CJ Ialomița.

A fost achiziționată o platformă automată Real Time PCR, care va permite prelucrarea rapidă și identificarea cazurilor pozitive de infectare cu SARS – CoV2, în vederea limitării răspândirii acestui virus în rândul populației din județul Ialomița.

 Secția de anestezie și terapie intensivă a fost dotată cu un aparat Bronhoscop. Acest instrument prezintă o importanță deosebită în această perioadă, întrucât permite vizualizarea interiorului arborelui traheobronșic folosit în scopul diagnosticării afecțiunilor respiratorii și al efectuării unor manevre terapeutice

Secția de oncologie a fost dotată cu o instalație de mamografie digitală, fiind a patra secție de acest tip din regiunea Sud Muntenia care deține un mamograf.

Nu în ultimul rând, a fost achiziționat un Aparat Rx mobil cu brat C- Cios Connect, ce va putea fi utilizat pentru intervențiile chirurgicale de zi cu zi.