Mai mulţi turişti lăsaţi în toiul verii fără vacanţe achitate chiar şi din iarna anului trecut la agenţiile Terra Tourism au primit pe mail solicitări pentru a comunica agenţiei de turism cum s-au distrat în vacanţe, dacă la hotel lucrurile au fost în regulă şi dacă sunt mulţumiţi de serviciile oferite de agenţia care le-a luat banii!

Sute de turişti fluieră a pagubă după ce agenţia de turism Terra Tourism şi-a anunţat insolvenţa la sfârşitul lunii iunie. Pe lângă faptul că au rămas fără sume cuprinse între 500 de euro şi câteva mii de euro, oamenii sunt bombardaţi de mailuri trimise de reprezentanţii agenţiei prin care sunt întrebaţi cum le-a fost vacanţa!

Domnul Cătălin trebuia să ajungă cu familia în Bulgaria, la un hotel de 3 stele de pe litoralul ţării vecine dar acum îngroaşă numărul păgubiţilor agenţiei de turism. „Când am aflat de problemele agenţiei am sunat la hotel şi mi s-a transmis că nu există rezervare, că nu s-a plătit nimic în numele meu aşa că nu mă pot caza şi am fost nevoit să rămân acasă. Zilele trecute am primit un mail din partea agenţiei şi speram că mă cheamă să îmi restituie banii. Nici pomeneală, în bătaie de joc mă rugau să le transmit impresii de vacanţă!”, povesteşte supărat turistul păgubit.

„Stimate domnule….. BINE AŢI REVENIT ACASĂ! Vă mulţumim pentru rezervarea la Hotel……. efectuată prin agenţia Terra Tourism, sperăm că aţi avut un sejur plăcut! Ne-ar plăcea să aflăm impresiile dumneavoastră de vacanţă şi părerea despre calitatea serviciilor oferite de agenţia noastră!” Semnează şi zâmbeşte dintr-o fotografie Oana Aniela Dunel, patroana Terra Tourism Slobozia!

Agenţia a funcţionat trei săptămâni fără asigurare

Ca el câteva sute de clienţi încearcă să-şi recupereze banii prin plângeri la Poliţie şi solicitări scrise societăţilor de asigurare cu care Terra Tourism a avut încheiate două poliţe în valoare de câte 50.000 dolari. Parte dintre ei se găsesc în situaţia de a nu se putea îndrepta cu cereri nici către Omniasig, nici către City Insurance întrucât au achitat facturi în intervalul 24 aprilie 2018 – 16 mai 2018, perioadă în care Terra Tourism nu a avut poliţă de asigurare obligatorie. Lucru cunoscut la nivelul Ministerului Turismului, instituţie ce s-a limitat doar la a-i solicita agenţiei să intre în legalitate, fără a-i aplica vreo sancţiune pentru că funcţiona fără respectarea legislaţiei!

Simona este una dintre clientele păgubite aflată în această situaţie. După ce în trecut nu a avut probleme atunci când a apelat la serviciile agenţiei de turism, acum ţeapa sare de 3.000 de euro. „Am avut noroc că nu am apucat să plătesc ultima tranşă de 800 de euro pentru pachetul turistic că-mi luam adio şi de la banii ăştia. Oricum nu cred că am şanse să recuperez ceva, asigurarea de 50.000 de dolari nu acoperă decât în mică parte sumele încasate de la noi.”, explică femeia. Ea a depus plângere la poliţie şi vrea ca patroana să răspundă penal pentru modul în care i-a păcălit pe clienţii săi.

Necazul Simonei este că una dintre facturi a fost achitată în intervalul 24 aprilie 2018 – 16 mai 2018, adică în zilele în care Terra Tourism nu a avut încheiată o poliţă de asigurare, cea veche cu Omniasig expirase pe 24 aprilie iar cea nouă s-a încheiat pe data de 16 mai doar după ce Ministerul Turismului i-a impus acest lucru! „Mie mi-a transmis prin SMS că firma a intrat în insolvenţă şi dacă vreau banii să merg la firma de asigurări. Eu am achitat o tranşă de bani în perioada în care Terra Tourism nu avea nicio poliţă de asigurare şi-atunci la care firmă de asigurare să-mi cer banii?”, mai spune turista păcălită.

Între timp falimentul agenţiei Terra Tourism a ajuns în instanţă, procesul fiind pe rol la Tribunalul Călăraşi, instanţa stabilind ca până pe data de 22 august Registrul Comerţului Ialomiţa să clarifice situaţia societăţii comerciale debitoare.

 

Articolul precedentPrimăria Slobozia va cumpăra WC-uri publice de 100.000 lei
Articolul următorJandarmeria și-a călcat în picioare propria-i lege de funcționare