Anul 2018 a fost unul dificil pentru Spitalul Județean. Injectat cu bani de la Consiliul Județean și miluit cu suplimentări generoase de la bugetul Casei de Sănătate Ialomița, spitalul a încheiat anul fără bani de salarii. Managementul defectuos și achizițiile dubioase de bunuri și servicii au secătuit conturile.

Ignorând complet măsurile care trebuiau luate pentru menținerea categoriei de acreditare impuse de Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate (A.N.M.C.S.), conducerea spitalului a tocat banii pe achiziții inutile.

Trei computere tomograf și un singur medic

Spitalul Județean Slobozia deține în acest moment trei aparate de tip computer tomograf. Pe lângă vechiul computer recondiționat în 2014, instituția medicală a primit un CT nou de la Ministerul Sănătății și a achiziționat un altul prin licitație publică în 2017. Firma care a livrat echipamentul este anchetată de DNA pentru o afacere similară derulată la spitalul din Piatra Neamț.

Computerul tomograf furnizat de Ministerul Sănătății a fost pus în funcțiune pe 2 octombrie. În aprilie 2017 managerul Mariana Iancu a luat înțeleapta decizie să mai cumpere un tomograf cu 64 de slice-uri. Achiziția s-a derulat în cadrul unui contract multianual iar oferta câștigătoare a fost cea a firmei General Electric Medical System la o valoare fără TVA de 2.070.000 lei.

Afacerea a golit bugetul spitalului de circa 200.000 de lei lunar, contravaloarea ratelor achitate firmei furnizoare. Deși deține în acte trei computere, Spitalul Slobozia are un singur medic care poate opera aceste computere.

Articolul precedentDouă ferme de porci din Ialomiţa solicită despăgubiri consistente pentru pesta porcină africană
Articolul următorSlobozia a ajuns la fundul sacului: salariile în Primărie au fost îngheţate şi se pregătesc disponibilizări