La UPU se așteaptă cu orele (sursa foto - ziarulstirea.ro)

Pornind de la cazul pacientei decedate la Slobozia după ce a fost trimisă acasă deși avea gripă, senatorul PMP Gabi Ionașcu a interpelat Ministerul Sănătății pe tema serviciilor medicale oferite de Unitățile de Primiri Urgențe.

Ionașcu i-a solicitat ministrului Sorina Pintea răspunsuri la mai multe întrebări care vizează criza de personal cu care se confruntă medicina de urgență din România. El a cerut lămuriri despre criza de personal și numărul insuficient de paturi, probleme care generează timp mari de așteptate. Senatorul a solicitat lămuriri despre strategia ministerului pentru rezolvarea acestor probleme și solicitat ministrului o evaluare a situației din sistem în acest moment. Ministerul nu a răspuns încă interpelării depuse de Ionașcu.

UPU la Slobozia

Potrivit organigramei Spitalului Județean Slobozia, Unitatea de Primiri Urgențe are în schemă 96 de angajați. În statul de salarii al spitalului figurează 85 de angajați, dintre care 13 medici , 45 asistente, 5 infirmiere, 6 îngrijitoare. Judecând după nivelul salariilor, la UPU activează doar 3 medici cu specializarea în medicină de urgență.

Salariile medicilor de la UPU Slobozia

Deși numărul de posturi de medici este acoperit în totalitate, serviciile lasă de dorit. Pacienții reclamă timpi foarte mari de așteptare și calitatea slabă a prestațiilor. Parchetul efectuează o anchetă la spital după decesul pacientei trimisă acasă de medicii de la urgență deși avea gripă. De curând o pacientă cu atac vascular a fost trimisă acasă de medicul de gardă de la UPU după ce i s-a făcut doar o perfuzie. Ulterior, la insistențele familiei, pacienta a ajuns la Constanța pentru că CT-urile spitalului Slobozia, trei la număr, nu funcționau.

În toată țara pacienții reclamă că așteaptă cu orele la secțiile de urgență, cauza fiind numărul redus de medici de specialitate. La Slobozia, deși posturile sunt acoperite, serviciile sunt oferite cu întârzieri mari.  În ciuda reclamațiilor venite de la pacienți, conducerea spitalului și a Consiliului Județean n-au făcut verificări și nu au dispus măsuri pentru remedierea situației.

Articolul precedentPrimăria Slobozia plăteşte paznic pentru parcarea subterană fără acces auto din centrul municipiului
Articolul următorPrețul energiei electrice în Ialomița crește cu 2,89 lei/MWH