Managerul face anchetă internă după începerea anchetei penale.

Cazul femeii decedate din motive de gripă la Spitalul Slobozia nu a rămas fără urmări. Familia decedatei a sesizat Parchetul acuzând o culpă medicală. Conducerea spitalului a anunțat că efectuează o așa zisă anchetă internă.

Două examinări inutile

Potrivit comunicatului de presă emis de managerul Spitalului Slobozia, pacienta s-a prezentat la UPU pe 13 și 14 ianuarie 2019. Medicii au concluzionat că prezintă viroză respiratorie și i-au recomandat un tratament și să efectueze niște investigații paraclinice pentru simptomele care indicau afecțiuni vaginale pe care pacienta le reclama. Pe 16 ianuarie, la două zile de la a doua vizită la UPU, s-a apelat la ambulanță în vederea trimiterii pacientei la un spital în București.  Numai că prima ambulanță trimisă nu era echipată corespunzător. Până la venirea altei ambulanțe pacienta a decedat. Apropiații pacientei susțin că dacă medicii ar fi diagnosticat-o corect, femeia ar fi putut fi salvată.

Dosar penal și autopsie

Parchetul a dispus efectuarea autopsiei care să arate cauza decesului. Rezultatele nu se cunosc încă. Comunicatul de presă al spitalului informează că suspiciunea de gripă de tip A,  a fost confirmată în baza unui test efectuat la laboratorul spitalului pe probele recoltate pentru autopsie. Se așteaptă rezultatele certe de la Institutul Cantacuzino.

Mai multe cadre medicale acuză faptul că, anul trecut spre exemplu, Ministerul Sănătății a trimis vaccinul antigripal în Ialomița abia în preajma Crăciunului iar în acest an s-au primit doar jumătate din dozele cerute de medicii de familie. Potrivit acelorași surse, cel de-al doilea pacient decedat la Slobozia care prezenta suspiciunea de gripă era infectat cu HIV.

 

Articolul precedentHCM Slobozia câştigă la Piatra Neamţ şi este deja calificată la turneul semifinal
Articolul următorRefacerea drumurilor judeţene din vest se va termina peste doi ani şi jumătate