Triunghiul s-a spart (foto- infoialomita.ro)

Nici nu s-au încheiat bine alegerile din PSD că au și început reglările de conturi. Ieri, organizația PSD Slobozia i-a retras sprijinul politic primarului Adrian Mocioniu. Informația a fost anunțată în premieră joi 14 martie, la emisiunea Revista Vorbei, găzduită de Radio Campus.

Independentonline.ro publică astăzi aceeași informație fără a cita alte surse, dar preluând o declarație a primarului care susține că decizia, dacă există, nu i-a fost comunicată.

Președintele Pavel, luat prin surprindere!

Președintele PSD Ialomița, aflat în Israel, a declarat că nu știe nimic despre această decizie a organizației Slobozia, dar că a auzit despre ea. Senatorul Pavel ne-a sugerat să-l contactăm pe președintele executiv al PSD, deputatul Ștefan Mușoiu. Acesta nu a putut răspunde la telefon.

Conflictul mocnit dintre primarul Mocioniu și gruparea Stoica-Băcanu, care controlează organizația PSD Slobozia, datează de mai multă vreme. Primarul s-a plâns în repetate rânduri că cei doi îi sabotează activitatea și că îl subminează încercând astfel să-l controleze din umbră.

Mocioniu este acuzat de gruparea lui Stoica de simpatii față de Pro România pe baza unor declarații ale acestuia în favoarea fostului președinte PSD Marian Neacșu. Pesediștii consideră că absența primarului Mocioniu de la conferința de alegeri de sâmbătă a constituit un gest de sfidare la adresa partidului. Absența sa alimentează zvonurile care-l dau ca și trecut în barca Pro România. Surse din PSD susțin că cei doi viceprimari n-ar fi străini de această lovitură.

Mocioniu nu crede în penali….

La rândul său Mocioniu a acuzat voalat că gruparea Stoica dorește să-l înlăture de la primărie și că această acțiune subversivă este aprobată tacit de noua conducere a partidului, care refuză să-l sprijine. Într-un interviu acordat publicației Independent, Mocioniu a declarat că nu crede în revenirea lui Stoica:

Întotdeauna PSD a nominalizat candidatul cu cele mai multe șanse. Nu cred că PSD va arunca în luptă un candidat care poate fi atacat politic, administrativ sau penal… Sau unul pe care Slobozia îl asociază pentru eșecuri administrative evidente”!

Mișcarea de rebeliune nu are niciun efect juridic asupra statutului primarului Adrian Mocioniu. Gruparea lui Stoica a făcut doar o declarație de război în pregătirea campaniei electorale viitoare. Este foarte probabil ca strategia PSD pentru alegerile locale din 20202 să fie aceea a demonizării propriului primar, în seama căruia să fie decontate toate porcăriile comise de partid. Metoda este patentată de PSD, care a utilizat-o în cazul lui Gabi Ionașcu, dar și în cazul tandemului Stoica – Băcanu, cei doi fiind excluși de pe lista de consilieri la alegerile din 2016 ca urmare a implicării lor în dosare penale.

Update

Președintele executiv al PSD Ialomița, deputatul Ștefan Mușoiu, a declarat că hotărârea Organizației PSD Slobozia va fi transmisă organizației județene care o va analiza și va lua o decizie. Cel mai probabil retragerea sprijinului lui Mocioniu va fi validată având în vedere că primarul a apărut astăzi, la ora 11, în conferința de presă a Pro România alături de Mihai Tudose și Marian Neacșu. Este de văzut cine va fi candidatul la primăria Slobozia al deoarece la Pro România a aderat și Radu Paros, un pretendent la această funcție!

 

 

Articolul precedentExpunere de motive pentru debarcarea lui Moraru de la Consiliul Județean
Articolul următorLiviu Dragnea la prima hemoragie: Adrian Mocioniu, primarul de Slobozia, şi-a oficializat relaţia cu Pro România