Primarul Vieriu va deveni măturător

Pesediștii nu se pot abține și iau șpagă și în anul centenar. Este cazul primarului comunei Grindu, Vieru Costel, care a fost prins în flagrant încasând o șpagă de 30.000 de lei.

Potrivit comunicatului de presă al DNA, primarul a solicitat și primit comisioane cuprinse între 10-15% de la un om de afaceri a cărui firmă a obținut contracte de la Primăria Grindu.

Redăm integral comunicatul de presă al DNA:

 În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2017, inculpatul Vieriu Costel, în calitatea menționată mai sus, a pretins unui om de afaceri (martor în cauză) să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea martorului intenționa să-l încheie cu primăria comunei Grindu, județ Ialomița.

După ce s-a asigurat că firma respectivă a câștigat contractul, inculpatul Vieriu Costel a primit, în două tranșe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei (reprezentând contravaloarea comisionului menționat anterior).

Într-un context asemănător și pentru același motiv, inculpatul Vieriu Costel a cerut de la aceeași persoană un comision de 15% și a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 30 noiembrie 2018, inculpatul Vieriu Costel a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu. La aceeași dată, Tribunalul București a admis propunerea de arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentSpitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia taie din investiţii şi face rost de salarii pentru ultima lună a anului
Articolul următorSalarizarea la Primăria Slobozia, piatra de moară la gâtul bugetului local