În dorința de a clarifica situați contractuală dintre Primăria Ciochina și firma consilierului ministrului Paul Stănescu, despre care am relatat aici, primarul Vasile Câmpulungeanu a ținut să facă niște clarificări.

Primarul a fost nemulțumit de faptul că în titlul articolul realizat de noi pe baza investigațiilor făcute de jurnaliștii de la recorder.ro am „incriminat” funcționari „nevinovați” de la Ministerul Dezvoltării, lucru care i se pare incorect. Precizăm că articolul nostru nu face referire la niciun alt funcționar în afara preotului Iscru Mădălin, consilierul lui Stănescu și cel care, nu singur, că nu avea cum, și-a tras peste 130 de contracte de lucrări în doar 4 luni.

Dincolo de această nemulțumire, primarul Câmpulungeanu dorește să informeze publicul cu privire la unele detalii ale acestei relații contractuale menite să scoată în relief buna sa credință, de care oricum nu ne-am îndoit nici noi și nici jurnaliștii de la recorder.ro .Redăm integral dreptul la replică al domnului primar:

Că în cadrul în cadrul derulării programului PNDL există și astfel de cazuri și că proiectele se finanțează preferențial se știe de mult. Nu acum este începutul și așa s-a procedat dintotdeauna.

Noi, la Primăria Ciochina, nu aveam de unde să știm că o mână lungă și milostivă a acaparat sute de proiecte. Am acceptat să colaborăm cu firma Siluan Proiect din dorința de a rezolva cât mai repede modernizarea grădinițelor din comună. Lucru care s-a și întâmplat căci atunci când noi finalizam o parte din lucrări și decontam acele lucrări, alte comune de abia semnau contractele de finanțare.

Bani reținuți pentru prețuri umflate

Au fost realizate grupuri sanitare în incinte, s-au modernizat sălile de clase, s-a refăcut în totalitate acoperișul unei clădiri, s-au montat ferestre de PVC, parchet, gresie, faianță, tavane din gips carton. De asemenea s-a asigurat încălzirea centrală și izolare termică la una dintre clădiri.

Această firmă a fost foarte lacomă. Dovada că Primăria Ciochina nu a fost părtașă la această lăcomie a fost aceea că am reținut firmei o sumă necuvenită de 147.975 lei pe care am returnat-o către MDRAP cu OP nr.949/27.12.2018. Nu orice ar fi făcut acest lucru și poate ar fi trecut cu vederea depășirea standardelor de cost.

În ceea ce privește calitatea proastă a unor lucrări, acestea urmează să fie remediate de către firma Siluan până la data recepțiilor finale din lunile iulie și septembrie ale acestui an. În cazul în care firma nu se va conforma avem la dispoziție garanția de bună execuție, care are valoarea de 132.000 de lei pentru toate cele 3 grădinițe, bani pe care-i vom utiliza pentru remedierile necesare.

Aș dori să mai precizez că mobilierul prezentat în materialul jurnaliștilor de la recorder.ro, dulapurile care se reparau, nu erau noi, ci unele mai vechi care seamănă la culoare cu cele achiziționate prin program. La fel și bateriile, care nu fac parte dintre dotările furnizate prin contract. În băi au fost achiziționate conform contractului doar vase de toaletă, chiuvete și oglinzi.

Prin aceste precizări nu dorim să disculpăm în niciun fel firma preotului Mădălin Iscru, ci dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la asigurarea resurselor financiare prin care se pot realiza obiective de investiții vitale pentru o comună și asupra compromisurilor pe care sunt nevoiți să le facă primarii numai din dorința de a realiza ceva pentru comunitățile lor.

Precizările noastre

Primăria Ciochina a încheiat cu  SC Siluan Proiect SRL trei contracte pentru reabilitarea celor 3 grădinițe din comună. Valoarea contractelor a fost identică: 523.600 de lei. Contractele, în valoare totală de  1.570.800 lei inclusiv TVA, au fost încheiate la data de 24.07.2017. Procesele verbale pentru recepția lucrărilor au fost semnate de beneficiar fără obiecții privind calitatea lucrărilor la data de 17.10 2018, pentru grădinița din Ciochina și la 04.07 2018 pentru grădinițele din Bordușelu și Orezu. Termenul de garanție pentru lucrări a fost de 12 luni de la finalizarea lucrărilor.

La Ciochina, din 12 proiecte depuse pentru finanțare prin PNDL 2, au fost bugetate doar cele 3 grădinițele și 18 km de rețea de canalizare. Proiectul de reabilitare a școlii, de exemplu, a fost respins, deși  școala are toaletă în curte.

Articolul precedentVeste proastă: Primăria Slobozia introduce taxa de parcare de 2 lei/oră
Articolul următorTeodorovici vrea să umple țara de panouri publicitare cu sigla guvernului