Primarul Campulungeanu admite presiunile făcute pentru încredințarea unui contract finanțat prin PNDL

Potrivit unei investigații realizate de portalul recorder.ro, contractele pentru lucrări finanțate prin PNDL se încredințează pe bază de trafic de influență și presiuni făcute de la nivel guvernamental, via Ministerul Dezvoltării Regionale. Așa s-a întâmplat în comuna Ciochina, care a primit de la MDR suma de 400.000 de euro pentru modernizarea celor trei grădinițe din localitate.

Recorder a obținut de la primarul Vasile Câmpulungeanu o declarație prin care edilul recunoaște că atribuirea contractului de lucrări s-a făcut în urma unor „telefoane de la centru”. Potrivit Recorder, PNDL, programul inventat de Liviu Dragnea, este o pușculiță cu 10 miliarde de euro topiți în peste 15.000 de contracte de lucrări repartizate clientelei de partid după modelul de la Ciochina.

Părintele Iscru umflă potul

Jurnaliști de la recorder.ro au extras din grămada de profitori care se înfruptă din PNDL un preot cu statut de consilier personal al fostului ministru al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu. Este vorba despre părintele Iscru Mădălin, care în vara lui 2018 aterizează la cabinetul lui Stănescu.

Parintele, Iscru, salariat la firmă și consilier la cabinetul lui Paul Stănescu

Preotul operează pe banii alocați PNDL prin două firme de apartament. Este vorba de Hercinic SRL și Siluan Proiect. Prima este preluată iar cea de-a doua creată, mulsă și măritată cu măiestrie duhovnicească de părințelul cu veleități de constructor.

În patru luni părintele primește plocon de la MDR peste 130 de contracte de lucrări, cele mai multe fiind sparte în bucăți cu valori până în 100.000 de euro și obținute prin încredințare directă. Grație acestei practici, Hercinic ajunge în câteva luni pe primul loc în topul firmelor care au primit contracte prin încredințare directă.

Lucrare divină la primăria Ciochina

Așa s-a întâmplat și în comuna Ciochina, unde părințelul a avut de renovat niște grădinițe. Lucrările s-au făcut de mântuială și în mare viteză. Mobilierul furnizat de nou este deteriorat, tencuiala cade de pe pereți, iar instalația sanitară a ruginit în mai puțin de 3 luni.

Potrivit Recorder, preotul a practicat prețuri la manoperă mult peste piață. Firma lui Iscru a facturat 201 lei pentru metrul pătrat de gresie montată, pentru amorsa dată pe pereți a perceput 21 lei/mp, iar pentru montarea unui metru pătrat de parchet a încasat 117 lei.

Telefoane de la „Centru”

Cum s-a ajuns totuși ca o firmă fără experiență în construcții și care lucrează scump și prost să câștige atâtea contracte la instituții publice? Misterul este spulberat de primarul comunei Ciochina, care explică mecanismul prin care a fost determinat să lucreze cu această firmă:

– Domnule primar, cu 100 000 de euro construiați o grădiniță pentru 60 de copii de la zero.

Da. Asta a fost situația…..

-Puteți să-mi spuneți cum ați ajuns la acest constructor?

Da…. Niște….telefoane… . Vine cineva să vă ajute ca să realizați cât mai repede acest proiect de reabilitare a grădinițelor din comună.

– Niște telefoane venite de unde?

Păi.. și de la centru și…

– De la partid?

De la centru.

– De la partidul de guvernământ?

Da.

– Și ce v-au zis la telefon?

Să rezolvăm cât mai repede, oamenii sunt oameni serioși și că trebuie să reabilitați unitățile școlare de pe raza comunei.

– Doar cu această firmă?

Păi ei au venit.

– V-a fost teamă că pierdeți fondurile de la guvern dacă nu semnați cu această firmă?

Da, vedeți și dvs. dacă toată lumea ne acuză că nu suntem în stare să atragem fonduri…Din dorința să nu pierdem fondurile și să facem și ceva am fost de acord și am semnat contractul.

Contractul de la Ciochina poartă numărul 3732 și a fost semnat pe 29 septembrie 2018. Potrivit declarațiilor unui primar intervievat de Recorder, firmele lui Iscru tăiau facturi primăriilor chiar pe holurile Ministerului Dezvoltării.  Iar telefoanele de la „centru” invocate de primarul Câmpulungeanu veneau de la mafia PSD cuibărită chiar în biroul vicepremierului de atunci Paul Stănescu.

Programul PNDL a scos din noroi multă lume, după cum spunea Viorica Dăncilă. Dar nu despre populația României este vorba, ci despre clientela PSD adăpată din acest program cu 10 miliarde de euro!

(Material realizat cu acordul recorder.ro)

 

Articolul precedentHCM Slobozia a avut ghinion la tragerea la sorţi pentru un loc în „sferturi” în Cupa României!
Articolul următorUn bărbat ars într-un incendiu a aşteptat 14 ore să fie transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti dar va ajunge la Galaţi