După calculele "specialiştilor" din Primăria Slobozia, ziua de parcare pentru riverani poate costa şi 150 lei!

Primăria Slobozia pregăteşte un regulament de folosire a parcărilor publice prin care speră să atragă sume importante la bugetul local. Vor fi instituite zone roşii şi galbene, cu tarife diferenţiate.

Veste proastă pentru cetăţenii municipiului reşedinţă de judeţ ce au un autoturism. Primăria Slobozia va introduce o taxă de parcare ce pleacă de la valoarea de 2 lei/oră şi poate ajunge şi la 15 lei/oră!

Parcările din municipiul Slobozia nu vor mai fi pentru mult timp oferite gratuit contribuabililor. Un regulament întocmit de municipalitate pregăteşte taxarea la oră ori cu abonament de 180 lei/lună pentru parcările de reşedinţă.

Tarifele pornesc de la 2 lei pe ora de parcare în zona roşie

Autorii regulamentului privind parcările în municipiul Slobozia au stabilit că tarifele vor fi în funcţie de zonă dar au omis să le nominalizeze.

În zona roşie, spre exemplu, parcarea va fi gratuită doar în intervalul orar 17.00 – 7.00. În rest se va taxa cu 2 lei ora de parcare, 5 lei pentru două ore şi câte 3,5 lei pentru fiecare oră sau fracţiune de oră suplimentară. Aici abonamentele pentru instituţii şi companii vor costa 300 lei pe lună.

Parcările din zona galbenă au, de asemenea, intervalul orar 17.00 – 7.00 cu parcare gratuită. În afara acestuia se va taxa cu 2 lei/oră iar abonamentele pentru companii şi instituţii vor costa 150 lei/lună.

În schimb, riveranii acestui tip de parcare care vor să parcheze pe bază de abonament fără loc rezervat vor fi arşi serios de tot la buzunare pentru parcarea în intervalul 17.00 – 7.00: 15 lei/oră, adică 150 lei pe zi, cât plătesc instituţiile şi companiile într-o lună!

Pentru parcările fără sisteme de taxare, riveranii pot obţine locuri de parcare rezervate în intervalul orar 17.00 – 7.00 prin plata a 180 lei/an.

Conform regulamentului, plăţile se pot face la aparatele de taxat ce vor fi montate în zonele de parcare, cu ajutorul telefonului mobil, cu plata prin SMS sau prin cumpărarea de tichete de la magazinele de desfacere a presei.

Primarul nu ştie cine şi cum a stabilit tarifele

Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, a semnat ca primarul documentaţia postată pe site-ul instituţiei şi nu ştie cine şi cum a stabilit valorile stabilite în regulament.

„Este un model de regulament lucrat în interiorul Primăriei care primeşte îmbunătăţiri. Am luat şi din alte regulamente, am văzut ce tarife au alţii… Nu vă pot spune acum care sunt zonele roşii şi zonele galbene.”, spune încurcat Adrian Mocioniu.

Primarul nu ştie nici când vor fi introduse taxele trecute în documentul semnat chiar de el dar ştie cu siguranţă că vrea să încaseze mai mult la bugetul local mai ales din parcările de reşedinţă amenajate între blocuri.

„Vrem să facem o bază digitală în care să ţinem parcările şi să fie mult mai transparentă situaţia locurilor vacante în parcările de reşedinţă, şi ca să încasăm bani mai mulţi dar ca să vadă şi oamenii ce locurile sunt disponibile.”, explică primarul.

În zonele unde nu sunt multe solicitări, mulţi dintre proprietarii de autovehicule plătesc taxa un an după care nu se mai prezintă să-şi reînnoiască abonamentul anual.

 

 

Articolul precedentUn bărbat ars într-un incendiu a aşteptat 14 ore să fie transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti dar va ajunge la Galaţi
Articolul următorPrimarul Câmpulungeanu: „Primăria Ciochina nu a fost părtașă la lăcomia firmei Siluan”