Autobuzele închiriate de Primăria Slobozia sunt prea mari pentru stațiile din municipiul reședință de județ.

Primăria Slobozia plimbă începând de astăzi locuitorii municipiului cu autobuze vechi, aduse în grabă pentru a înlocui mult-promisele autobuze electrice ce se vor a fi achiziționate din fonduri nerambursabile.

Primăria Slobozia a promis autobuze electrice pentru locuitorii municipiului dar se mulțumește cu asigurarea unui transport de persoane cu vehicule second-hand.

Începând de astăzi cetățenii au la dispoziție autobuze second-hand aduse din Olanda după un program ce nu ține cont de decizia consilierilor municipali.

La intervale de timp mult mai mari decât programul stabilit prin Consiliul Local Slobozia, călătorii se pot deplasa spre cartierele Slobozia Nouă și Bora contra unui bilet în valoare de 2 lei.

Deși primarul Adrian Nicolae Mocioniu a promis că vor exista automate pentru eliberarea biletelor de călătorie în stațiile din municipiu, taxarea călătorilor se face ca și până acum, pe bază de tichet de călătorie emis de șofer.

Începând de la ora 5 cursele de Slobozia Nouă vor pleca la un interval de 30 minute până la ora 21.40. Cursele spre cartierul Bora vor pleca la interval de o oră , ultima cursă va pleca la ora 19.30. Ne propunem ca în viitorul apropiat intervalul de plecare a curselor sa fie de 20 minute spre Slobozia Nouă.”, a anunțat mândru pe o pagină de socializare primarul municipiului Slobozia.

2350 de călătorii pe zi doar pentru plata salariilor

Serviciul public de transport persoane al Primăriei Slobozia va avea un buget anual estimat la 2,25 milioane lei.

Schema de personal a nou-înființatului serviciu de transport public de persoane în municipiul Slobozia este generoasă având în vedere că posturile sunt bugetare.

Un director, un șef de coloană, o secretară, trei dispeceri, un mecanic și 33 de șoferi apar în lista de persoane ce trebuie să fie plătite din biletele vândute călătorilor.

Conform grilei de salarizare aprobată de Consiliul Local al Municipiului Slobozia, fondul de salarii lunar ajunge la aproape 146.000 lei, din care doar directorul ia o leafă lunară de 9.500 lei.

Raportat la tariful de 2 lei al biletului de călătorie este nevoie ca în fiecare lună 73.000 de călători să se urce în autobuzele Primăriei Slobozia și să achite bilete doar pentru plata salariilor.

Media zilnică nu trebuie să fie mai mică de 2350 călători plătitori. Aproape imposibil având în vedere că municipiul reședință de județ are în acest moment o populație de 51.000 locuitori și că beneficiază de transport gratuit veteranii de război, persoanele persecutate politic, revoluționarii.

Pe lista transportului gratuit cu autobuzul mai apar persoanele cu handicap, nevăzătorii, pensionarii cu venituri lunare de maxim 1.000 lei, copiii în vârstă de până la 7 ani și elevii care frecventează unitățile școlare din Slobozia.