Polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit seara trecută două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, pe numele unor bărbați care circulau pe drumurile publice cu adeverințe de angajator false.

 

În cadrul unor activități de prevenire a răspândirii pandemiei COVID-19, polițiștii de investigare a criminalității economice au identificat în trafic, pe raza municipiului Slobozia, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 61 ani, din Orașul Năvodari.

Alături de acesta, în autovehicul se aflau și doi bărbați, de 37 și 39 de ani, din județul Constanța.

În urma solicitării documentelor de identitate și a actelor ce justifică deplasarea, aceștia au prezentat adeverințe emise de un angajator din municipiul București, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbații nu figurează ca angajați ai societății, iar ștampila și semnătura operatorului economic nu sunt aplicate în original.

De asemenea, în jurul orei 20:30, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din localitatea Bărcănești.

În urma verificărilor documentelor autovehiculului și actelor ce justifică deplasarea pe drumurile publice, a reieșit că șoferul a prezentat o adeverință de angajator completată cu date false, întrucât acesta nu figurează ca salariat al societății respective.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „falsul în înscrisuri sub semnătură privată” și „uz de fals”.

Articolul precedentRomânia a depășit pragul de 10.000 de infectări
Articolul următorIalomița înregistrează al 15-lea deces din cauza COVID-19, un bărbat din Fetești