Poliţia Rutieră Ialomiţa a aplicat 592 de amenzi contravenţionale şi a suspendat 32 de permise pentru depăşirea vitezei legale.

Vitezomanii au fost luaţi în vizor de poliţiştii Serviciului Rutier Ialomiţa care au împărţit cu dărnicie amenzi contravenţionale. Pentru cei mai grăbiţi s-a dispus şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Poliţia Rutieră Ialomiţa s-a pus cu amenzile pe conducătorii auto. După acţiunile desfăşurate împotriva celor care nu poartă centuri de siguranţă, când au primit amenzi inclusiv poliţişti în uniformă, au urmat cele pentru viteză peste limita legală permisă pe sectorul de drum respectiv.

Bilanţul ultimelor zile este unul îngrijorător, 592 abateri cu caracter contravenţional constatate. 32 dintre conducătorii auto au rămas pietoni pentru următoarele trei luni după ce au fost prinşi de aparatul radar circulând cu viteză ce a depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv.

„Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, astfel încât combaterea acestora rămâne o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa.”, au explicat poliţiştii acţiunile concentrate pe depăşirea vitezei legale.

Şmecheria Poliţiei Rutiere a dat roade pe varianta de ocolire a municipiului Slobozia

Poliţia Rutieră şi-a pregătit din timp strategia pentru a depista cât mai mulţi conducători auto deplasându-se cu viteze peste limita legală. Pe variana de ocolire a municipiului Slobozia, unde limita de viteză era de 70 km/h, un semn ce indică o viteză maximă admisă de 50 km/h a fost montat la ieşirea din partea de sud.

Obişnuiţi că pe acest sector de drum se poate circula cu 20 km/h faţă de limita maximă din interiorul municipiului, normal având în vedere caracterul tranzitoriu al variantei auto de ocolire, şoferii au fost surprinşi să constate că regula a fost modificată peste noapte.

„Am fost prins cu 65 km/h imediat după ce am ieşit pe variantă, ştiu că de ani de zile limita este 70 km/h şi nu mi-am făcut griji, dar am fost oprit de poliţişti şi amendat pentru că nu mă aşteptam să se limiteze viteza maximă la 50 km/h. În condiţiile astea prost eşti să nu o mai iei prin oraş, că este aceeaşi limită!”, s-a plâns supărat unul dintre conducătorii auto amendaţi pentru viteză prea mare.

 

 

 

Articolul precedentUnirea Slobozia încheie cu o victorie seria de trei meciuri în opt zile
Articolul următorVizarea anuală a autorizațiilor de mediu a picat la Curtea Constituțională