Gripa se extinde şi în Ialomiţa. Sâmbătă a fost confirmat primul deces în judeţ, o femeie de 45 ani ce suferea şi de alte afecţiuni. Până acum 19 români au murit din cauza gripei.

Gripa loveşte mortal şi în Ialomiţa: o femeie de 45 ani a murit. Este primul caz înregistrat în judeţ iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia s-au luat măsuri de limitare a accesului vizitatorilor.

Institutul de Sănătate Publică a anunţat că încă un român a pierdut în lupta cu gripa care face ravagii în ţară în ultimele săptămâni.

O femeie de 45 ani a murit miercuri, 16 ianuarie, dar medicii au confrimat abia astăzi prezenţa virusului gripal tip A, subtip H1.

Femeia nu se vaccinase antigripal şi avea condiţii medicale preexistente, suferind de alte afecţiuni neprecizate însă de medici.

Bolnava se prezentase anterior la Unitatea de Primiri Urgenţe Slobozia acuzând o stare de rău generală dar după ce i s-a făcut o radiografie pulmonară i s-a prescris o reţetă şi a fost trimisă acasă.

Starea de sănătate s-a înrăutăţit şi după alte două prezentări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia urmate de tot atâtea trimiteri la domiciliu miercuri seara organismul său a cedat în bătălia cu gripa.

Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece, în total 19 români fiind răpuşi de gripă. Ministerul Sănătăţii susţine că monitorizează cu atenţie fenomenul dar aşteaptă confirmarea altor cazuri pentru a anunţa că România se confruntă cu o epidemie de gripă.

Din datele centralizate până la această oră, la nivel naţional sunt înregistrate aproape o sută de mii de viroze respiratorii, dintre care sunt confirmate peste 1.000 de cazuri de gripă.

Numărul bolnavilor este însă mult mai mare, românii preferând să se trateze de cele mai multe ori pe cont propriu, pe baza unei auto-medicamentaţii ori cu leacuri băbeşti.

 

Articolul precedentGuvernul introduce un oligopol periculos pe piața construcțiilor
Articolul următorHCM Slobozia câştigă la Piatra Neamţ şi este deja calificată la turneul semifinal