Deputații Pop, Mușoiu și senatorul Marian Pavel au votat împotriva majorării alocațiilor pentru copii. Ocupați să își asigure fotoliile și pentru mandatul următor, cei trei au făcut exact ce le-a cerut Dragnea, deși majorarea alocațiilor este cuprinsă în programul de guvernare al PSD.
Surprins de trădarea unor parlamentari care au susținut inițiativa PNL, Dragnea s-a regrupat și a anunțat că amendamentul este adoptat dar cu modificări. Suma necesară va fi finanțată prin majorarea deficitului bugetar de la 2,55 la 2,76. Inițiatorii măsurii au cerut ca finanțarea să vină prin tăierea unor fonduri destinate pensiilor speciale. Dragnea le-a explicat parlamentarilor că acest artificiu nu are acoperire legală. Parlamentarii ialomițeni au votat cu ambele mâini majorarea cu 500% a bugetului haidamacilor de la jandarmerie dar au încercat să blocheze majorarea alocațiilor pentru copii. Că așa înțeleg ei politica!
Pop a votat contra prin abținere
Acuzat de PNL Ialomița într-o postare pe Facebook că ar fi votat împotriva majorării alocațiilor, deputatul Andrei Pop s-a apărat cu argumentul penibil cum că s-ar fi abținut la vot. Aflat cu un picior în barca partidului lui Ponta, Pop a explicat în postări scrise după posibilitățile sale intelectuale reduse că o abținere nu poate fi asimilată cu un vot împotrivă și că, în cele din urmă, tot PSD a găsit sursa de finanțare aruncând majorarea alocațiilor în gaura neagră a deficitului bugetar:
„Indiferent al cui este amendamentul, voința politică, sursele de finanțare și posibilitatea de implementare s-au datorat PSD. Dar dvs. decideți dacă genul acesta de politică e argumentul dvs. în fața alegătorilor. Mai devreme sau mai târziu, DA, românii vor ști așa cum în ciuda discursului politic din partea opoziției rezultatele s-au confirmat și in 2017 și în 2018. Vorbim și în decembrie 2019’’.
Deși are un copil, deputatul Pop nu stă în alocația oferită de stat, spre deosebire de alegătorii săi care sunt în majoritate oameni cu venituri modeste. Potrivit declarației de avere postate pe site-ul Camerei Deputaților în iunie 2018, Pop a obținut venituri de peste 88.000 de lei. Adică de la stat. Soția sa, care este angajată ca economist la firma familiei a primit numai 26.777 lei. Adică minim pe economie pentru calificarea pe care o posedă, pentru că e complicat să îți dai un salariu decent de la propria-ți firmă. Nu de alta, dar ai de plătit o groază de taxe, care ar fi necesare inclusiv pentru majorarea alocațiilor!
Ca orice pesedist care se respectă, Pop deține ceasuri în valoare de 18.000 de euro, o casă de vacanță la Amara și un apartament la Slobozia. În conturi deputatul PSD declară depozite de circa 130.000 de lei și dividende, pe care susține că nu le-a ridicat, în valoare de 265.000 de lei, repartizate din 2016 pentru 2017.
Pavel și Mușoiu, contra majorării alocațiilor
Cu un viitor politic incert care depinde de pixul lui Dragnea, Mușoiu a votat pe față împotriva majorării alocațiilor. Posesor a doi copii, Mușoiu respectă tradiția pesediștilor care își dau salarii de mizerie la firmele lor ca să nu plătească taxe și umflă lefuri babane de la stat.
Potrivit declarației de avere Mușoiu a încasat 87.342 de lei de la Camera Deputaților în vreme ce soția sa a primit de la firma familiei12.421 de lei anual. Adică 1000 de lei pe lună, sumă sub salariul minim pe economie. Din dividende parlamentarul a strâns 256.000 de lei, iar în conturi are circa 70.000 de lei.
Senatorul Marian Pavel, proaspăt numit președinte interimar al PSD Ialomița, n-a putut ieși nici el din turmă. Ca și colegii săi, Marian Pavel nu depinde în niciun fel de alocația copiilor pe care-i crește din veniturile grase de la Senat – 145.000 de lei, bani obținuți ca secretar al Biroului Permanent al Senatului. El obține 50.000 de lei din arendă și deține 3 case în comuna Gheorghe Lazăr și un apartament la Slobozia.
Deputatul Mihai Găină nu a putut participa la vot din motive medicale.