Prefectul Gigi Petre aşteaptă să primească fonduri pe care să le gestioneze din postura de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Gigi Petre, prefectul judeţului Ialomiţa, a spus la bilanţul de activitate pe anul trecut că este normal ca preşedinţii Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă să aibă la dispoziţie fonduri pentru situaţiile speciale cum au fost cele de la sfârşitul lunii trecute.

Gigi Petre, prefectul de Ialomiţa, vrea bani de la Guvern pentru situaţiile speciale pe care să-i gestioneze din calitatea de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Fonduri publice pentru situaţiile excepţionale

Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, a fost cel care a deschis public discuţia despre lipsa fondurilor atunci când este vorba de gestionarea situaţiilor de urgenţă.

„Nu este normal ca prefectul, care este preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să nu aibă niciun leu la dispoziţie atunci când este nevoie. Pentru mine este de neînţeles. Sunt situaţii în care prefectul trebuie să meargă cu sărut-mâna pe la alte instituţii şi asta nu este normal.”, i-a transmis Victor Moraru lui Teodor Gheorghe, director general în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Luat prin surprindere şi dornic să nu-l supere pe reprezentatul MAI venit special la Slobozia pentru a-i evalua activitatea ultimului an de şefie la Instituţia Prefectului, Gigi Petre a ţinut să precizeze că nu este vorba de sume impresionante şi că el s-ar descurca pe plan local cu fonduri mici.

„Este vorba de 20.000 lei, o sumă pentru intervenţii în cazuri cu totul şi cu totul speciale, cum au fost cele prin care judeţul Ialomiţa a trecut la sfârşitul lunii ianuarie când zeci de localităţi au rămas fără energie electrică din cauza ploii îngheţate.”, a precizat prefectul.

Problema s-a tranşat în cel mai politicianist stil cu putinţă, directorul general din cadrul MAI transmiţând celor prezenţi la bilanţ că problema îl preocupă!

„Am încercat aşa să facem câteva comunicări cu Ministerul Finanţelor Publice şi poate vom reuşi în acest an să facem ceva în sensul acesta dar efectiv trebuie modificată şi legislaţia, nu este rea-voinţă din partea domnului Eugen Teodorovici şi nu cred că este vorba de o sumă foarte mare care s-ar aduna la nivelul autorităţilor publice locale.”, a precizat Teodor Gheorghe.

Judeţul Ialomiţa a fost grav afectat de ploaia îngheţată căzută la sfârşitul lunii ianuarie.  Atunci au fost rupţi zeci de stâlpi şi avariate reţele de alimentare cu energie electrică, municipiul Urziceni fiind alimentat cinci zile cu ajutorul unor generatoare de curent electric trimise din 16 judeţe.

Articolul precedentAfacerea Polaris- de ce crește prețul gunoiului la Slobozia?
Articolul următorParlamentarii PSD de Ialomița au votat împotriva creșterii alocațiilor