Păgubiţii agenţiei de turism Terra Tourism trebuie să se grăbească dacă vor să aibă şansa recuperării banilor plătiţi pe sejururile de care nu au mai beneficiat!

Instanţa de judecată a stabilit că toţi cei care au de recuperat bani de la societatea Terra Tourism SRL Slobozia se pot înscrie la masa credală până la 6 decembrie 2018. Orice solicitare depusă după „Sfântul Nicolae” va fi inutilă.

Păgubiţii agenţiei de turism Terra Tourism Slobozia îşi pot cere banii înapoi doar până la „Sfântul Nicolae”. Dacă nu o fac vor primi banii la „Sfântul Aşteaptă”!

Aşa sună sentinţa Tribunalului Călăraşi, instanţa ce a judecat cererea de intrare direct în faliment prin procedura simplificată.

Solicitarea depusă de Oana Aniela Dunel, patroana agenţiei de turism ce a ţepuit sute de clienţi începând cu sfârşitul anului trecut, a fost soluţionată la al cincilea termen cu deschiderea procedurii simplificate a falimentului.

Lichidator judiciar provizoriu a fost numit practicianul propus chiar de agenţia de turism falimentară, A&A CONSULTANS SPRL Bucureşti, pentru o remuneraţie iniţială de 500 lei.

Tribunalul Călăraşi a stabilit data de 6 decembrie 2018 drept limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor. Acestea pot fi depuse la sediul lichidatorului desemnat de instanţă, anunţă site-ul www.supervizor.ro.

După centralizarea cererilor venite de la păgubiţii Agenţiei de Turism pe data de 17 decembrie 2018, la ora 11.00, la sediul lichidatorului, se va întruni prima Adunare a Creditorilor.

Ulterior, pe data de 13 februarie 2019, dosarul de faliment nr. 1037/98/2018  îşi va consuma un nou termen de judecată la Tribunalul Călăraşi.

Turişti păcăliţi şi luaţi la mişto de Terra Tourism

Sute de turişti, majoritatea din Slobozia, acolo unde îşi avea sediul principal agenţia de turism Terra Tourism, s-au trezit în luna iunie cu mesaje trimite pe adresele de e-mail în care li se comunica sec că tot ce au plătit a fost în van şi că agenţia este falimentară iar de concediile lor s-a ales praful.

Oamenii au încercat disperaţi să obţină explicaţii de la reprezentanţii agenţiei ce la vorbiseră atât de mieros atunci când le tăiau chitanţele pentru plata sejururilor dar aceştia nu au fost de găsit.

Într-un dispreţ total faţă de clienţi batjocura a fost desăvârşită când păcăliţii obligaţi să stea acasă şi să suspine după banii pierduţi au fost rugaţi tot prin e-mail să descrie cum le-a fost vacanţa în care nu au mai ajuns!

Foarte mulţi dintre cei păgubiţi au şanse minime din a recupera măcar parţial din sumele achitate pe sejururile turistice. Sunt cei care au contracte parafate cu agenţia de turism într-un interval de trei săptămâni în care Terra Tourism nu a avut încheiată obligatoria poliţă de asigurare.

Revoltător este că deşi a ştiut de inexistenţa poliţiei de asigurare Ministerul Turismului a tratat cu indulgenţă suspectă de blat şi a considerat că aceasta a fost, cităm: „O abatere minoră”!

Articolul precedentConsiliul Județean premiază contribuția la propășire și excelența multianuală
Articolul următorCirculația porcinelor este permisă în majoritatea localităților din județ