Luminiţa Barcari a obţinut o nouă victorie în instanţă împotriva Ministerului Educaţiei Naţionale după ce a fost destituită abuziv.

Lumininţa Barcari, fost inspector şcolar general la Ialomiţa, a obţinut de la Curtea de Apel o decizie favorabilă în războiul purtat în instanţă cu Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei pierde procesul cu inspectorul şcolar general destituit în urma unui calificativ acordat inorect. Chiar dacă hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs ea este executorie.

Luminţa Barcari este încă unul dintre inspectorii şcolari generali judeţeni destituiţi pe criterii politice care câştigă în instanţă.

Demisă iniţial printr-o gafă de proporţii de fostul ministru Liviu Pop printr-un document în care cadrului didactic din Ialomiţa i se imputau probleme ale omologului său din Arad, Luminiţa Barcari a obţinut în instanţă suspendarea ordinului şi a primit dreptul de a reveni în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Nu s-a bucurat prea mult pentru că alt ministru, Valentin Popa, emite un alt ordin de demitere, de data aceasta pe motivul că doamna Barcari a obţinut calificativul „Nesatisfăcător” în fruntea învăţământului ialomiţean.

Alte demersuri juridice, alt război cu Ministerul Educaţiei, câştigat şi de această dată de cea care în anul 2016 obţinea un mandat de consilier judeţean pe lista PNL dar la care a renunţat pentru a se dedica doar Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Chiar dacă însuşi Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a recunoscut măgăria administrativă a evaluărilor trunchiate şi decisese anularea lor, ministrul şi-a menţiut hotărârea luată.

Analizând probele indubitabile de la dosarul cauzei Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea fişei de evaluare, inclusiv a calificativului „Nesatisfăcător” anularea hotărârii comisiei de contestaţii şi anularea Ordinului ministrului educaţiei.

Lăsat fără obiect, demersul Ministerului Educaţiei este lovit de nulitate iar Luminiţa Barcari se poate întoarce la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

Acolo unde va da peste înlocuitoarea sa, Manuela Zainea, consilier PSD în Consiliul Local Slobozia, şi una dintre cele mai vocale activiste politice în campaniile electorale şi mitingurile organizare de partid.

„Aştept ca Ministerul Educaţiei să mă repună în drepturi!”

Luminiţa Barcari se bucură că şi-a obţinut dreptatea în instanţă, în special pentru anularea calificativului „Nesatisfăcător”.

„Nu se putea ca toţi colegii mei din conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa să aibă calificative foarte bune pentru activitatea instituţiei iar eu, ca inspector şcolar general, să primesc „nesatisfăcător”. Aceasta este bucuria mea cea mai mare, că am demonstrat că nu am meritat acel calificativ.”, ne-a precizat Luminiţa Barcari.

Cadrul didactic a adăugat că nu se gândeşte la eventualele compensaţii financiare pe care trebuie să le primească pentru cele şapte luni în care a fost îndepărtată abuziv din fruntea învăţământului ialomiţean.

„Aştept ca Ministerul Educaţiei să mă repună în drepturi printr-un ordin de ministru şi apoi voi decide care va fi următorul pas.”, a adăugat Luminiţa Barcari.

 

Articolul precedentPolițist adjectiv: 2000 de amenzi în câteva luni aplicate la Gheorghe Lazăr
Articolul următorPesta porcină a fost eradicată la Andrășești și Orboiești