Luminiţa Barcari a obţinut o nouă victorie în instanţă împotriva Ministerului Educaţiei Naţionale după ce a fost destituită abuziv.

Curtea de Apel Bucureşti a decis reîncadrarea pe funcţia de inspector şcolar general a Luminiţei Barcari, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa dată afară de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru a face loc unei consiliere municipalie PSD.

Ministerul Educaţiei este obligat de instanţă să o repună în drepturi pe Lumininţa Barcari, inspectorul şcolar general dat afară printr-o gafă de proporţii a fostului ministru Liviu Pop.

Lumininţa Barcari trebuie repusă în funcţie de îndată

Luminiţa Barcari câştigase meciul cu Ministerul Educaţiei încă din toamna anului trecut dar instituţia publică a ignorat decizia instanţei  şi a refuzat să o repună în drepturi.

Fostul inspector general a apelat din nou la instanţă pentru a obliga Ministerul Educaţiei să respecte hotărârea judecătorească iar Curtea de Apel Bucureşti a admis sesizarea.

„Curtea de Apel admite acţiunea formulată şi obligă Ministerul Educaţiei Naţionale reintegrarea reclamantei în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa şi prelungirea contractului de management cu perioada în care contractul nu a produs efecte, între 26 aprilie 2018 şi 26 aprilie 2019.”, sună hotărârea instanţei pronunţată pe 13 februarie.

Lumininţa Barcari, fost consilier judeţean PNL, a fost destituită de Ministerul Educaţiei Naţionale pe baza unei evaluări ce s-a dovedit a fi trunchiată, concluzie la care a ajuns Corpul de Control al Ministrului Educaţiei Naţionale după ce Liviu Pop a plecat din fruntea învăţământului românesc.

În acest moment Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa este condus de Manuela Zainea, consilier PSD al municipiului Slobozia.

 

Articolul precedentUnirea Slobozia a câştigat amicalul cu divizionara secundă Dacia Unirea Brăila
Articolul următorAfacerea Polaris- de ce crește prețul gunoiului la Slobozia?