Mecanicul trenului de marfă care a lovit o altă garnitură staționată în triajul CF Fetești, județul Ialomița, a fost sub influența alcoolului.

„Mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi impactat celălalt tren a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei,” transmite IPJ Ialomița.

 De asemenea, sistemul care ar fi trebuit să frâneze trenul nu funcționa

“Din primele informații pe care le avem de la fața locului, sistemul de siguranță automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcțional. Ancheta o să spună de ce, o să primim chiar o primă informare chiar în cursul zilei de astăzi.”, a declaratCătălin Drulă.

În continuare polițiștii continuă cercetarea la fața locului alături de celelalte autorități  pentru stabilirea  cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului feroviar.

Un accident feroviar s-a produs, miercuri noapte, în Staţia CFR Feteşti, în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură care era staţionată. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale

Citiți și Două trenuri s-au ciocnit la Fetești

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentDănuț Pop despre Dan Barna: ”Trebuia sa existe un imbecil in cadrul guvernului care sa ceara interzicerea accesului in malluri a celor nevaccinați”
Articolul următorAer tropical și furtuni extreme în România. Valul de căldură se intensifică. Codurile de CANICULĂ și VIJELII au fost prelungite