În vreme ce grupurile de interlopi își fac de cap în județ de ani de zile, polițiștii de la IPJ Ialomița se luptă cu pensionarii pe stradă. Doi lucrători fioroși au trântit la pământ un pensionar și au bruscat un participant la trafic, care parcase neregulamentar. Scenele de violență gratuită s-au petrecut ieri în Slobozia, protagonist fiind un om de afaceri foarte cunoscut – Enache Gheorghe.

Conflictul s-a amplificat în momentul în care Enache a coborât din mașină pentru a dialoga cu polițistul. Refuzul de a se legitima al contravenientului a declanșat nebunia polițistului. Acesta a încercat să-l pună pe omul de afaceri cu fața pe capota mașinii de poliție dar lipsa de tehnică și masivitatea oponentului l-au împiedicat să facă asta. Incidentul filmat poate fi vizionat aici.

Furios pe propria-i neputință, polițistul a identificat o victimă mai accesibilă și s-a năpustit asupra unui bătrân care privea de pe trotuar și îi apostrofa pe polițiști pentru brutalitate. Viteazul cu pulan a reușit să-l trântească la pământ pe bătrân, pe care l-a lovit cu capul de asfalt și i-a pus cătușele. În toiul altercațiilor, polițistul agresiv s-a adresat unui martor care filma: „Filmează! Așa pățești dacă nu te supui”!

A fost nevoie de apariția unui echipaj de la poliția rutieră care a aplanat conflictul, l-a legitimat pe contravenient și l-a testat pentru consumul de alcool. Bătrânul încătușat a fost transportat la poliție iar contravenientul a anunțat că-i va da în judecată pe polițiștii agresori.

Articolul precedentAlexandru Potor a fost făcut din nou secretar de stat
Articolul următorO tânără mămică din Slobozia a murit înecată în râul Ialomița