Ludovic Orban a început curățenia în ministere. Ialomița a pierdut doi din cei trei secretari de stat pe care i-a avut.

Alexandru Potor și Dan Octavian Alexandrescu au fost eliberați din funcție prin decizii semnate de premierul Ludovic Orban.

Alexandru Potor a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, unde a fost numit în august 2019. Potor a deținut anterior o funcție similară la Ministerul Agriculturii, de unde a demisionat în decembrie 2018. Alexandrescu a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății încă din 2017, fiind numit în această poziție de fostul premier Mihai Tudose.

Cel de-al treilea secretar se stat din Ialomița este Daniel Crunțeanu, care a avansat în această poziție după ce Potor și-a dat demisia, în februarie 2019. Crunțeanu a ocupat anterior poziția de director general al AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale). Crunțeanu, care a intrat în politică abandonând o carieră în învățământul universitar, a rămas în funcție.

Dintre cei 38 de secretari de stat și consilieri demiși, șapte sunt de la Ministerul Dezvoltării.

”Toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală, pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care şi-au bătut joc de România trei ani de zile. Am semnat a doua tranşă, am eliberat din funcţie cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua. Sigur că trebuie pregătite deciziile, trebuie analizată baza legală şi trebuie să semnez. Dacă aș fi putut mai repede, i-aş fi eliberat mai repede”, a declarat, joi seară, premierul Ludovic Orban citat de stirileprotv.ro

 

Articolul precedentMarian Oprișan amenință un jurnalist Realitatea Plus. AUDIO
Articolul următorScandal la BEJ. Președinta Răceanu a demisionat și a făcut plângeri penale împotriva membrilor BEJ