Podul rutier de la Slobozia a intrat în reabilitare. Compania Națională de Administrare a infrastructurii rutiere a alocat pentru lucrări suma de 2,8 milioane de lei.

Potrivit publicației independentonline.ro lucrările la podul rutier vor dura 6 luni și vor fi executate de SC Construcții Feroviare Drumuri și Poduri Buzău SRL. Lucrările vizează întărirea pilonilor și al grinzilor urmate de turnarea unui nou covor asfaltic.

Până în prezent lucrările s-au concentrat pe amenajarea albiei râului sub pod pentru amplasare schelelor și utilajelor prin intermediul cărora să va interveni la traverse.

Circulația va fi deviată urmând ca Direcția Rutieră din cadrul IGPR să stabilească ruta/rutele pentru camioane.

Podul rutier peste râul Ialomița a mai fost reabilitat în 2005, când s-au executat lucrări la covorul asfaltic. Podul a fost construit în 1970 și se află în administrarea CNAIR. Durata de viață a podului este expirată de mult. În lipsa fondurilor pentru un pod nou autoritățile au găsit soluția unei reparații capitale.

Expertiza tehnică care recomanda reabilitarea a fost realizată în 2015 dar până acum nu s-au alocat bani pentru începerea lucrărilor.

 

Articolul precedentOficiosul Consiliului Județean Ialomița înghite 2 miliarde lei anual
Articolul următorPersoană dispărută de la domiciliul din Urziceni