PS Grifoni trece la represalii împotriva credincioșilor

Pentru că n-au fost la referendumul pentru familia tradițională, enoriașii din satul Păltiniș, comuna Perieți nu au fost lăsați să intre în altarul bisericii cu ocazia slujbei de resfințire de miercuri, 17 octombrie.

Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfinţitul Vincenţiu, le-a comunicat credincioșilor că Biserica se află într-o perioadă de doliu și din acest motiv accesul în altar le este interzis:

Având în vedere această perioadă de doliu, suferință și durere, astăzi nu se va intra în sfântul altar și vom lăuda pe Dumnezeu din fața catapetesmei” a anunțat cu mânie în glas și în priviri Prea Sfințitu’ Grifoni.

După slujbă oamenii au aflat adevăratul motiv pentru care au fost împiedicați să intre în altarul bisericii.  Episcopul a impus represalii pentru că ialomițenii nu au fost prezenți la referendum.

Reacțiile oamenilor au fost virulente:

„Ținem doliu la referendum acum. Am dat-o naiba!”

„Asta era problema, că n-a fost lumea la vot? Aia era doliu? Credeam că a murit un părinte de-al lor și trebuia să ținem doliu la biserică. Să le fie rușine că dacă vor ei să facă prostii sau nu vor tot fac. Că au făcut și părinții între ei prostii și au făcut și copii și acum sunt sfinți”.

„E politică nu mai e Dumnezeu!”

„Credința-i credință, referendumul e referendum. Ce treabă aveam noi că nu s-a dus lumea la referendum”?

”Așa trebuia! Să intrăm prin altar că noi am construit biserica asta, cu banii noștri nu cu banii lor”.

„ Rușine să le fie! Și-a bătut joc de noi”.

„Hoții! Și-au bătut joc de oamenii care au venit aici. Și ne trimite la votare! Zic că biserica e în doliu. Păi de ce au mai venit și-au sfințit-o?  Doliul era de la el (n.r de la episcop) că n-am votat”.

Reabilitarea bisericii din Păltiniș a durat circa 10 ani iar costurile au fost suportate de cetățeni, informează TV Ialomița.

Articolul precedentMouna Jlezi este convocată la naţionala Tunisiei
Articolul următorComune cu primari liberali, sărite de Guvern de la rectificarea bugetară