De voie, de nevoie, proprietarii de amenajări ilegale încearcă să recupereze cât mai mult din materialele folosite.

Primăria Feteşti a demarat demolarea construcţiilor ridicate de cetăţeni fără autorizaţie între blocurile din municipiu. Deţinătorii îi înjură pe şefii Primăriei în vreme ce vecinii care nu aveau acces se bucură.

Dezafectarea „oazelor” dintre blocuri a creat rumoare printre locuitorii municipiului Feteşti, oameni împărţiţi rapid în tabere „pro” şi „contra” iniţiativei autorităţilor locale.

Măsura a fost dispusă de conducerea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Feteşti iar dacă deţinătorii împrejmuirilor nu le strâng de bună voie în cel mai scurt timp operaţiunea făcută de angajaţi va fi ulterior facturată acestora.

De câteva zile „zbiardă” drujbele şi maşinile de tăiat fiare

Miercuri la prânz liniştea cartierului unde sunt şi blocurile T3 era spartă de drujbe ce tăiau bârne groase de lemn până mai ieri porţi de acces în curţi amenjate stângaci, din tot felul de „recuperabile”. Câteva scări mai încolo, un localnic tăia de zor la un stâlp din metal, pregătit pentru a fi livrat la fier vechi.

„Ce faceţi, demolaţi?”, încercăm să ne băgăm în vorbă. Privirea omului pe care pilitura de fier „poleise” salopeta obosită de atâta muncă este întunecată iar răspunsul vine aspru şi de nereprodus: „Da, demolăm, să-l ia dracu pe primar!”, urmat de înjurături biologice.

Doi paşi mai încolo, pe geamul de la intrarea în bloc, aflăm motivul supărării bărbatului. Un afiş oficial anunţă sec că din 18 martie 2019 continuă operaţiunea de demolare a construcţiilor ridicate de cetăţeni fără autorizaţie.

Este vorba de garaje pe spaţiile verzi, de loturi de zeci de metri de teren împrejmuite cu garduri de lemn ori fier, gratare din ciment şi băncuţe de fier sub balcoane, diverse magazii cu pereţii scorojiţi, cam tot ce i-a trecut prin cap omului gospodar să facă la doi paşi de apartament.

O femeie ne priveşte iscoditoare şi ne trage de-o parte, atentă să nu fie auzită de vecinul care-şi reluase operaţiunea de tăiere: „Bine la face ăştia de la Primărie, că era aici sâmbăta şi duminica numai grătare, muzică şi hărmălaie, ţi-era frică să le zici ceva că te lua şi la bătaie.”

Viceprimarul Laurenţiu Şochereche: „Nu scapă nedemolate nici grătarele dintre blocuri!”

Destinatari ai înjurăturilor amestecate cu urările de bine, şefii Primăriei Feteşti ştiau la ce se înhamă atunci când au decis să strice „oazele” artizanale dintre blocuri.

„Este o hotărâre luată la nivelul Primăriei Feteşti pentru eliberarea domeniului public de aceste barăci şi acareturi. Sunt construcţii ilegale ce ocupă de ani de zile spaţiile publice, fiecare a închis după bunul plac. Trebuie igienizate aceste zone, vrem să amenajăm locuri de parcare şi locuri de joacă. Da, vom demola tot, şi grătare, orice! Unii nu sunt de acord şi ne înjură, alţii apreciază pentru că se face curăţenie.”, explică viceprimarul Laurenţiu Şonchereche.

Operaţiunea se anunţă de durată pentru că municipiul este sufocat de astfel de lucruri. Viceprimarul anunţă că în ciuda opoziţiei celor ce deţin amenajări ilegale DADP Feteşti are undă verde să demoleze şi să valorifice toate materialele rezultate ce pot fi predate la centrele de colectare a fierului vechi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentPetrom. Poluezi, prestezi, încasezi!
Articolul următorEroare la votare sau cum votează oamenii cinstiți niște hoți