Votul în favoarea moțiunii de cenzură dat de deputatul Mihai Găină ar fi fost condiționat de primirea sa în PNL și de asigurarea unui loc eligibil pe listele pentru alegerile parlamentare din 2020.

Aceste informații sunt vehiculate de surse politice dar sunt negate, parțial, de președintele PNL Ialomița, deputatul Tinel Gheorghe. El susține că Găină nu a fost cooptat în PNL și că nu a existat niciun fel de negociere pentru votul său în favoarea moțiunii.  Tinel nu exclude însă ideea ca, în timp, Găină să devină membru PNL:

Nu a existat niciun fel de negociere cu dl deputat Găină. Dânsul a votat moțiunea de cenzură așa cum a promis, fără ca noi să-i oferim ceva la schimb. Nu exclud însă ca o eventuală cerere de intrare în partid a domnului deputat să fie luată în discuția conducerii județene a PNL. Trebuie să ne gândim că ne așteaptă o misiune dificilă în perioada următoare.

Ne-am asumat guvernarea și este foarte probabil să avem un guvern minoritar, susținut punctual din parlament. Așa că vom avea nevoie de toate voturile pe care le putem strânge. Dacă mai ne uităm și la faptul că dl Găină este un parlamentar curat, fără probleme penale, atunci nu putem exclude ca, pe viitor, dacă și dl deputat va dori, să luăm în discuție înscrierea sa în PNL. Dar, repet, pentru moment această problemă nu se pune.

Deputatul Mihai Găină este la al 3-lea mandat de parlamentar. El a intrat în PSD în anul 2000, după ce a obținut un mandat de consilier județean din partea APR. În perioada 2001-2004 a ocupat funcția de director al Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița. Între 2004-2005 a fost subprefect, iar între 2005-2008 a fost director în cadrul Consiliului Județean. Din 2008 a fost parlamentar. Găină este de profesie inginer de mine și a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova.

Articolul precedentConsiliul Județean Ialomița vântură pleavă financiară pentru drumuri comunale
Articolul următorCentrul Cultural „Ionel Perlea” pierde UNESCO din denumire