Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia rămâne fără UNESCO în denumire.

Centrul Cultural „Ionel Perlea” din Slobozia nu se va mai numi și UNESCO după modificările din statutul Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO.

Centrul Cultural „Ionel Perlea” din Slobozia pierde UNESCO din denumire la 19 ani de la aderarea instituției la principiile Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Decizia aparține Consiliului Județean Ialomița, instituție ce finanțează Centrul Cultural din municipiul reședință de județ.

Instituirea obligativității ca Asociațiile și Cluburile pentru UNESCO să fie entități non-profit a determinat conducerea Centrului Cultural „Ionel Perlea” să aleagă banii, respectiv continuarea activității bugetare cu fonduri din visteria județului Ialomița.

Transformarea titulaturii Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea Ialomița în Asociația sau Clubul Cultural UNESCO Ionel Perlea Ialomița este nepotrivită pentru o instituție publică de rang județean.”, a explicat managerul Clementina Tudor.

În opinia șefei Centrului Cultural eliminarea din denumirea instituției a siglei UNESCO nu știrbește titlul de membru partener al Comisiei Naționale pentru UNESCO.

Clementina Tudor a adăugat că în acest moment nu există nicio finanțare din partea Comisiei Naționale, Europene sau Mondiale pentru UNESCO, ci doar dreptul de utilizare al siglei.

Pe baza informării, consilierii județeni au aprobat în unanimitate ca denumirea UNESCO să dispară din sigla Centrului Cultural „Ionel Perlea” Slobozia.

Articolul precedentDeputatul Mihai Găină nu s-a înscris în PNL. Încă!
Articolul următorFocuri de armă pentru oprirea unui conducător auto ce nu posedă permis de circulație