Peste 80 de polițiști din cadrul I.P.J. Ialomița, polițiști locali și jandarmi ialomițeni, au continuat pe 25 decembrie, verificările pentru respectarea măsurilor de protecție. Au fost date amenzi în valoare de 20.000 de lei.

 Au fost verificate peste 2300 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 5 societăți comerciale, iar în cadrul acţiunilor, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus, și în special cu privire la dezinfectarea frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

 De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost oprite pentru control 24 de mijloace de transport în comun, iar conducătorii auto au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 Pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Ialomița, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei. Din totalul acestora,  12 sancțiuni au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în intervalul orar 23.00-05.00, iar 115 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

         

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentScandal în trafic, o persoană înjunghiată
Articolul următorSănătatea la Control: „Nu avem date care să ne spună că noua tulpină COVID a ajuns și în România”