Medicul Adrian Marinescu a comentat, la Realitatea PLUS, primii pași ai campaniei de vaccinare anticoronavirus, campanie ce demarează mâine în România. Infecționistul spune că se află pe lista celor care se vor vaccina în primul lot. 

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș: „E un moment extrem de important, e un mesaj că ne punem pe treabă. Începem cu personalul medical. Institutul Matei Balș e primul care a tratat un pacient SARS-COV-2. Mă aflu și eu în această primă tranșă de vaccinare. Toți cei care au fost pe listă pentru ziua de 27, cu siguranță că se vor vaccina. Aștept cu nerăbdare, e mai degrabă vorba de un mesaj. (…) Mă aștept ca lucrurile să se desfășoare foarte bine.”

Infecționistul susține că noua tulpină de SARS-COV-2, descoperită în Marea Britanie, se transmite mai ușor, nemanifestându-se neapărat mai sever decât formele virale anterioare

Adrian Marinescu: Reacțiile adverse sunt mai reduse decât la vaccinurile deja existente pe piață. (…) Vaccinul are un profil de siguranță excelent. (…) Virusul suferă mutații mai mici sau mai mari. (…) Trebuie să ne concentrăm pe  ce avem acum și pe ceea ce putem face. (…) Noua tulpină de coronavirus se transmite mai ușor. (…) Asta ar însemna mai multe cazuri, nu neapărat mai severe. (…) Nu avem date care să ne spună că noua tulpină a ajuns și în  România. (…) Trebuie să prevenim infectarea. Avem totuși vechea tulpină, care ne pune problem deja. (…) Anticorpul din vaccin va acționa la două săptămâni de la prima doză. Eficiența se apropie de 100%, dar nu e 100%.”

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentDe Crăciun, 127 de amenzi pentru încălcarea restricțiilor și normelor sanitare
Articolul următorCod galben de ninsori și viscol în 13 județe din țară