DADP Slobozia scoate pe străzi arsenalul greu din dotare în lupta împotriva țânțarilor în prima acțiune de dezinsecție din 2019.

PROGRAM. DADP Slobozia demarează pe 18 iunie o serie de acțiuni de dezinsecție ce se vor încheia pe 28 iunie. Lucrările se vor executa terestru timp de zece zile și aerian în zilele de 18 și 19 iunie.

DADP (Direcția de Administrare a Domeniului Public) Slobozia primește o veste bună de la meteorologii care preconizează două săptămâni fără atenționări de vreme rea și fără precipitații.

Obligați să aștepte să treacă ploile pentru ca acțiunea de dezinsecție să aibă efectul dorit reprezentanții instituției au stabilit un program de acțiune în cartierele municipiului reședință de județ.

În perioada 18 – 28 iunie, între orele 22.00 și 6.00, DADP Slobozia va executa terestru lucrări de dezinsecție pe domeniul public, cu precădere pe zonele cu vegetație-parcuri, cartiere de locuințe, zone de agrement, artere de circulație, curți interioare, spații deschise cu prezență umană.

În zilele de 18 și 19 iunie, între orele 6.00 și 10.00 dimineața și între orele 19.00 și 21.00 seara, vor fi efectuate acțiuni de dezinsecție pe cale aeriană pe raza domeniului public, inclusiv cartierele Bora și Slobozia Nouă. Sunt vizate mai ales zonele cu vegetație unde se înregistrează prezență umană.

În cazul acțiunilor terestre lucrările vor fi executate de lucrători din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public Slobozia, iar cele aeriene se vor face cu o echipă specializată. ”, anunță DADP Slobozia.

Tehnologie inovativă în lupta cu țânțarii!

DADP și-a achiziționat de curând un echipament modern folosit în dezinsecția urbană. Tifone Citizen are o capacitate de 1.000 litri iar motorul de 36 cai putere asigură o rază de acoperire de până la 30 metri, atât pe verticală, cât și pe orizontală. Furtunul prevăzut cu o tijă metalică are o lungime de 50 metri și acționează pe o rază de 12 – 15 metri.

Instalația deține un echipament Aerosol Termo-Fog, o combinație inovativă între aerosol și fogger, capabil să producă o ceață fină aerosol nepoluantă. Grație lui se pot acoperi și cele mai dificile suprafețe, cu mărire a razei de acțiune cu 25% fără ca particulele să ajungă la sol, își laudă DADP echipamentul ce va fi folosit în premieră la dezinsecția din Slobozia.

Articolul precedentVremea capricioasă a favorizat înmulțirea necontrolată a țânțarilor în Slobozia
Articolul următorPrimarul și consilierii PSD din Slobozia se ceartă pe față dar colaborează în secret la votarea proiectelor