Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Mariana Iancu, manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă, gestionează după bunul plac fondurile guvernamentale.

Printr-o dispoziţie semnată de Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, fondurile trimise de la bugetul judeţean în conturile celei mai mari unităţi medicale au crescut de 700.000 lei la 2,226 milioane lei fără ştirea consilierilor judeţeni.

Consiliul Judeţean Ialomiţa şi-a triplat dintr-un foc contribuţia la bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Alocaţia suplimentară a fost făcută direct din condeiul preşedintelui instituţiei, aprobarea consilierilor judeţeni fiind obţinută la mai bine de o lună distanţă, când banii deja fuseseră cheltuiţi.

Aleşii judeţeni au fost puşi în faţa faptului împlinit şi puşi să voteze astăzi validarea unei dispoziţii a preşedintelui Victor Moraru datată 27 decembrie 2018.

Cum Consiliul Judeţean este controlat de o majoritate formată din PSD şi ALDE votul retroactiv a fost o simplă formalitate. Singurii care nu au vrut să ia parte de această jonglerie financiară au fost cei nouă consilieri PNL care au votat împotrivă.

Cum se împart clientelar taxele şi impozitele românilor

Alocaţia bugetară de 1,526 milioane lei făcută cadou de preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa unităţii medicale nu are ca sursă bugetul judeţean ci bugetul naţional.

În data de 21 decembrie, într-o şedinţă de Guvern convocată de urgenţă pentru a omeni bugetar comunităţi locale din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, judeţului Ialomiţa i-a fost repartizată suma de 7,591 milioane lei.

În afara celor 40 de localităţi din judeţ, Consiliul Judeţean Ialomiţa a primit 1,526 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi de capital.

Instituţia judeţeană nu avea nevoie de astfel de fonduri întrucât nu înregistra întârzieri la plată dar banii au fost distribuiţi pe linie politică, Guvernul PSD a dat din taxele şi impozitele românilor fonduri unui preşedinte PSD de Consiliu Judeţean.

Odată consumat Crăciunul, preşedintele Victor Moraru a venit la muncă pe 27 decembrie şi a semnat decizia ca banii guvernamentali să ajungă în visteria Spitalulului Judeţean, acolo unde exista o gaură bugetară însemnată.

Banii au acoperit achiziţii de medicamente şi materiale sanitare dar din ei s-au plătit, printre altele, furnituri de birou, materiale de laborator, reactivi şi dezinfectanţi.

277.000 lei au luat drumul unor materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional şi a unor bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare pe care însă conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă nu le-a detaliat în materialul justificativ înaintat Consiliului Judeţean.

Spitalul Judeţean a trimis o femeie bolnavă de gripă să moară acasă

Spitalul Judeţean de Urgenţă se află în mijlocul unui scandal legat de modul în care cadrele medicale au înţeles să trateze o femeie bolnavă de gripă.

Trimisă să se trateze acasă, femeia de 45 ani a murit sufocată înainte ca singurul medic disponibil din judeţ pe o Ambulanţă să ajungă la domiciliu pentru a o resuscita.

La prima prezentare la Spital femeii i-a fost făcută o radiografie, i s-au prescris medicamente şi a fost trimisă să se pună pe picioare singură, la domiciliu.

Nici la a doua prezentare bolnava care acuza dureri nu a fost internată şi trimisă de unde a venit iar la câteva ore starea sănătăţii s-a deteriorat suficient de mult cât să provoace moarte femeii.

Procurorii au intrat pe fir şi instrumentează un dosar penal iar managera Mariana Iancu se apără şi spune că femeia suferea şi de alte afecţiuni şi că până nu se dovedeşte că a murit din cauza gripei nu are ce să comenteze.

Până acum, din Ialomiţa, doi bărbaţi şi femeia de 45 de ani au murit din cauza gripei, aşa cum a transmis Institutul Naţional de Sănătate Publică, instituţia ce monitorizează cazurile de gripă la nivel naţional.

 

 

 

Articolul precedentJandarm acuzat că ar fi furat 50 de lei unui copil
Articolul următorPrimarul municipiului Slobozia critică modul în care Guvernul alocă fonduri comunităţilor locale