Consilierii PSD din Slobozia vor să rupă echipa formată din administratorul public Gheorghe Puia şi primarul Adrian Mocioniu (în dreapta imaginii) după ce edilul a dat PSD pentru Pro România.

Consilierii locali PSD au depus un proiect de hotărâre prin care vor să scoată din organigramă postul de administrator public inventat de primarul Adrian Nicolae Mocioniu şi aprobat de ei în urmă cu aproape trei ani!

Consilierii PSD au deschis războiul împotriva primarului municipiului Slobozia şi vor să-l lase fără unul dintre oamenii de nădejde, administratorul public Gheorghe Puia. Pe lista neagră mai figurează doi dintre consilierii personali ai primarului Adrian Nicolae Mocioniu.

Grupul de consilieri PSD din Consiliul Local Slobozia a depus un proiect de hotărâre de modificare a organigramei Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ. Din schemă dispar posturile lui Gheorghe Puia, administratorul public şi soldatul de nădejde al primarului, dar şi două posturi de consilieri personali ai primarului.

Decizia vine după ce organizaţia PSD Slobozia i-a retras sprijinul politic primarului Adrian Nicolae Mocioniu. Ales în 2016 pe lista PSD, primarul a dezertat din partid şi a anunţat că va candida la anul pe lista Pro România pentru fotoliul de primar!

Administratorul public fără rezultate notabile

Gheorghe Puia a fost numit pentru a se ocupa de investiţiile majore din municipiul Slobozia şi, în special, de terminarea lucrărilor la parcarea subterană din centrul urbei pentru care bugetul local trebuie să restituie banii europeni primiţi, aproximativ 2 milioane euro.

Sub magistrala sa coordonare, parcarea subterană începută în 2012 asigura astăzi „faima” Sloboziei prin faptul că municipiul deţine singura parcare subterană din lume fără acces auto!

„Necesitatea reducerii postului de administrator public apare pe fondul coordonării defectuoase a implementării proiectelor de dezvoltare comunitară cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, cele mai elocvente exemple fiind proiectul de dezvoltare funcţională a Pieţei Revoluţiei, a Parcului Industrial IMM dar şi finalizarea lucrărilor de canalizare în cartierul Gării Noi.”, îşi susţin iniţiatorii proiectul de debarcare a administratorului public.

Reducerea drastică a listei de investiţii locale pe anul 2019 este alt motiv pentru care administratorul public Gheorghe Puia ar trebui să plece, sunt de părere consilierii locali PSD.

Nu lipsită de importanţă este şi economia financiară pe care bugetul local o poate face prin neplata salariului administratorului public. În acest moment Gheorghe Puia se bucură de un salariu lunar de „doar” 13.300 lei. Dispariţia din organigramă a postului de administrator public ar genera o economie anuală de 160.000 lei.

 

Articolul precedentDezbatere pe tema extinderii depozitului de deșeuri periculoase de la Slobozia
Articolul următorSorina Pintea a venit să le vaccineze copiii deşi localnicii din Ţăndărei aşteptau să li se ofere „ceva”