Parcarea subterană fără acces auto de la Slobozia va aduce o nouă gaură în bugetul local: 9,12 milioane lei de restituit la bugetul de stat!

Municipiul Slobozia trebuie să restituie bugetului național aproximativ 9,12 milioane lei pentru că nu și-a respectat obligațiile în contractul pentru parcarea subterană.

Bugetul municipiului Slobozia va fi ușurat de aproape două milioane euro. Informația a fost confirmată chiar de Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice. Primăria Slobozia urmează să fie notificată cu privire la modalitatea de restituire a banilor.

Cum suma reprezintă enorm în comparație cu bugetul avut la dispoziție de municipalitate pentru celelalte cheltuieli în afara costurilor de funcționare, cea mai ieftină soluție ar fi restituirea banilor în rate, asta dacă, bineînțeles, finanțatorul este de acord.

Ministrul Suciu: „Cine greșește, plătește, chiar dacă este UAT!”

Nu pot spune în acest moment dacă cei de la Slobozia vor restitui banii într-o tranșă, două sau trei. De regulă, dacă se impută recuperarea unei sume există o culpă undeva și vreau să aflu împreună cu domnul primar și cu colegii mei unde este culpa.”, a transmis Vasile Daniel Suciu.

Ministrul dezvoltării regionale și administrației publice a explicat în cadru general cum au loc recuperările de sume când vine vorba de proiecte finanțate din fonduri europene.

La proiectele pe fonduri europene când se constată nereguli se impune restituirea banilor. Restituirea se poate face în funcție de disponibilitatea financiară a UAT-ului, fie într-un grafic de eșalonare, fie în funcție de cum se stabilește. Nu există neapărat un șablon, toți banii odată. Cu fondurile europene nici eu nu mă joc și nu se joacă nimeni în ministerul pe care-l conduc! Cine greșește, plătește, chiar dacă vorbim de o unitate administrativ teritorială.”, a adăugat apăsat Vasile Daniel Suciu.

Primăria Slobozia este sancționată pentru că nu s-a încadrat în termene de execuție la parcarea subterană rămasă fără acces auto la aproape 7 ani de la demararea lucrării.

Articolul precedentProiecte educaționale de 97 milioane euro implementate și la Slobozia
Articolul următorCalvarul de la bariera Drajna va fi dublu în prima parte a zilei de joi