Într-o conferință de presă desfășurată săptămâna trecută, senatorul PMP Gabi Ionașcu l-a acuzat pe primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, că toacă 79,8% din bugetul municipiului Slobozia pentru funcționarea administrației.

Analiza senatorului PMP pleacă de la sfârșitul anului 2017, când primarul Mocioniu a transferat pentru anul 2018 o sumă de 8,1 milioane de lei. În loc să utilizeze suma pentru lucrări urgente, cum ar fi aducerea utilităților în cartierul pentru tineri (lucrări care trenează de 6 ani), administrația a preferat să blocheze banii. Pentru anul 2018 bugetul municipiului Slobozia a suferit două rectificări. În opinia lui Ionașcu aceasta este o dovadă a amatorismului și lipsei de competență a edililor.

Ionașcu susține că fondurile europene lipsesc din veniturile municipiului Slobozia. Și nici nu-i de mirare din moment ce autoritățile locale au ratat complet două proiecte cu finanțare europeană ca urmare a întârzierii execuției. Potrivit senatorului PMP, rectificarea bugetară a dus veniturile bugetare la 103 milioane de lei și cheltuielile de funcționare la 81,9 milioane de lei. Asta înseamnă că aproape 80% din buget este tocat pentru funcționare și doar 20% pentru continuarea unor investiții. Senatorul PMP explică:

„...cheltuielile cu salariile, serviciile, asistența socială, alte cheltuieli (?) și transferuri la subunități, adunate dau suma de 75,89 milioane lei care reprezintă 73,6% din totalul veniturilor! Ce fel de buget local avem? Buget de consum cu predilecție pentru salarii și vouchere de vacanță pentru cei 619 salariați în sumă 897,6 mii lei aprobate în luna aprilie”!

Ionașcu afirmă că lista de investiții nu cuprinde nimic relevant și că administrația se axează pe terenuri de sport și studii de fezabilitate. Lipsa unor investiții serioase care să genereze valoare adăugată și noi surse de venit pentru buget condamnă municipiul la subdezvoltare. Iar dacă preocuparea pentru investiții lipsește, la capitolul cheltuieli cu salariile se stă foarte bine. În primul trimestru din 2018 cheltuielile cu salariile au totalizat 43% din totalul cheltuielilor, mai afirmă Ionașcu.

sursa foto: www.infoialomita.ro

 

 

Articolul precedentParcarea subterană din centrul Sloboziei nu are intrare
Articolul următorMaseur decedat în stațiunea Amara