canalizare
Consilierii au alocat bani pentru canalizare.

Într-o ședință de îndată care a avut loc astăzi, Consiliul Local Slobozia a aprobat alocarea a 350.000 de lei din fondul de dezvoltare al operatorului Urban SA pentru pentru reparații urgente la sistemul de canalizare.

Ședința a fost convocată la inițiativa viceprimarului Rudolf Gradea și la solicitarea conducerii SC Urban SA. Avaria depistată zilele trecute la colectorul principal al sistemului de canalizare din strada Cărămidari s-a dovedit a fi foarte gravă.

În urma unor discuții cu firme specializate în lucrări hidrotehnice complexe s-a conturat o soluție tehnică. Valoarea estimativă a devizului va fi acoperită din fondul de dezvoltare al Urban SA.

Lucrările urgente care trebuie executate implică reașezarea tuburilor de 1200 mm  și executarea a două cămine intermediare la adâncimea de 6 metri. 

Căminele sunt necesare pentru a se reda panta de curgere rețelei de canalizare care deservește zona.

Dificultatea constă în textura nisipoasă a solului și prezența unor izvoare care aduc aport considerabil de apă din pânza freatică. De altfel, solul nisipos a fost cel care a favorizat deplasarea tuburilor și surparea căii rutiere și pietonale pe anumite porțiuni.

În solicitarea adresată Consiliului Local conducerea Urban precizează că în cazul unor ploi abundente preluarea apelor prin bypass-ul utilizat acum ca soluție de avarie nu mai este posibilă.

Grupul de pompare amplasat acum în zona afectată nu poate asigura un debit mai mare de 1000 m3/oră. Colectorul din Cărămidari preia toate apele din rețeaua municipiului.

Fondul de dezvoltare aflat la dispoziția operatorului Urban SA este de 827.607 lei. Fondul se alimentează lunar cu aproximativ 40.000 de lei. După estimările viceprimarului Gradea necesarul de investiții urgente în rețeaua de canalizare a Sloboziei este de circa 5 milioane de lei.

Articolul precedentPesta Porcină se răspândeşte în Ialomiţa. Încet, dar sigur!
Articolul următorIalomița a cheltuit 10 milioane de lei pentru studii de fezabilitate în ultimii 6 ani!