creșă

La începutul lunii martie operatorul de apă Urban SA a solicitat AGA avizarea documentației înaintate către ANRSC pentru ajustarea prețurilor pentru furnizarea apei, canalizare și epurare.

Potrivit documentației prețul apei urma să crească de la 6,66 lei/m3 la 8,2 lei, ceea ce reprezenta o creștere de 23,1%. După analiza documentației, prețul avizat de consilierii locali, care sunt membrii AGA Urban, va crește la valoare de 7,68 de lei, sumă care include și epurarea (4,31 lei/m3 apa+3,37 lei/m3 epurarea).

Creșterea de preț este de 17% și este mai mică decât valoarea propusă de operator (8,2 lei). Ultima majorare de tarif s-a făcut în 2017, pe baza elementelor de cheltuieli din 2016. De atunci au intervenit majorări la energia electrică, carburanți și au crescut costurile cu salariile.

Numai pentru salarii Urban și-a majorat costurile de la 8,415 milioane de lei la 10,152 milioane lei ca efect al creșterilor succesive ale salariului minim pe economie. Urban are în schema de personal 212 salariați, iar salariul mediu propus în fișa de fundamentare a tarifului este de 3356 de lei. Propunerea va trebui adoptată în ședința Consiliului Local Slobozia din această lună.

Articolul precedentDespăgubiri pentru culturile sătenilor din Stelnica distruse de blindate
Articolul următorCormoranul Daea pune pe butuci legumicultura ialomițeană