Foto - realitatea.net

Ministerul apărării Naționale informează că persoanele ale căror culturi au fost afectate de blindate vor primi despăgubiri. Incidentul a avut loc la Stelnica, militarii traversând cu tehnica de luptă printr-o zonă de culturi agricole. M.Ap.N a dat publicității un comunicat de presă pe care-l reproducem integral:

„Joi, 20 iunie, în jurul orei 14, în zona Insulei Ialomiței, pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autoritățile locale și cu agenții economici care au în proprietate terenuri în zonă. O comisie formată din reprezentanți ai M.Ap.N și armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul. În jurul orei 18.30, s-a desfășurat la primăria localității Stelnica o întâlnire a reprezentanților comisiei cu cei ai primăriei Stelnica și proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor și a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare”.

Potrivit realitatea.net sătenii aflați pe câmp s-au speriat de gloanțele oarbe trase de militari și au luat-o la fugă. Unul dintre ei a anunțat incidentul la 112. Ministrul Gabriel Leș a declarat la Realitatea Tv că incindentul a fost cauzat de niște coordonate transmise greșit.

Articolul precedentTulburat de presă, președintele CJ Ialomița a mărit salariu administratorului public!
Articolul următorAGA Urban a aprobat creșterea prețului apei