Nilă, de la Amara, în șopronul dezvoltării locale

Să ne mai lase liberalii cu alianța lor din vestul patriei! Ialomița a fost primul județ care a identificat nevoia de alianță în vederea propășirii. În iunie 2018, din gândirea strategică a lui V.M, un Nilă mai provincial din bariera Amara, s-a născut ADI Ialomița.

Organizația este o alianță de 62 de localități, sărace lipite, care cotizează anual 1 leu/ cap de locutor pentru ca o mână de ștăbuleți aleși pe sprânceană să aducă și la noi măcar niște drumuri de piatră și vreo câteva canalizări. Așezat în capul trebii, Nilă a dat drumul la dezvoltare, oferind propășire cu picătura cât să ajungă la toată lumea.

ADI Ialomița,

cum inspirat se numește noul actor strategic fătat de gândirea luminoasă a lui Nilă, s-a născut probabil ca efect al unei realități crude. Suntem atât de săraci și suntem conduși de atât de mulți imbecili, încât nimeni nu a vrut să se asocieze cu noi.Singura soluție identificată de capetele pătrate, dar bine furajate, din fruntea CJ Ialomița a fost aceea de a pune sărăciile Ialomiței la un loc în vederea obținerii unei sărăcii supradimensionate, la care investitorii să rămână cu gura căscată. Cam ca Nilă când a văzut girafa!

Și pentru că a fost ordin de la PSD ca toată suflarea administrativă ialomițeană să intre-n turmă, doar vreo 3 primării conduse de oameni cu scaun la cap au rămas pe-afară. Iar explicația dizidenților pentru refuzul lor ofensator a fost simplă. Oamenii nu erau dispuși ca din banii contribuabililor să finanțeze delirul lui V.M și nici campania lui electorală.

Alianța săracilor, imaginată de președintele Nilă, nu reprezintă altceva decât o șmecherie ieftină, demnă de gândirea de tip alba-neagra a mâhnitului de la Amara. Cu votul consilierilor județeni avansați în politichie până la genunchele broaștei, Nilă a smuls din bugetul pricăjit al județului vreo 5 milioane de lei pe care le-a vârât în pușculița asociației.

Transformat astfel, peste noapte, dacă nu în Junker măcar în Corina Crețu,

Nilă a prins a distribui fonduri contra proiecte, atât cât l-a dus capul. Cu basca-n mână, primarii au caligrafiat compuneri inepte despre dezvoltare locală și au dat buzna la asociație să fie miluiți.După ce le-a frecat corespunzător ridichea, micul comisar de la Amara a alocat cu generozitate sume ridicole pentru investiții grandioase: schimbarea acoperișului la o scoală, vreo 20 m de trotuar ca precursor de drum expres, ceva pubele sau stații de tratare a apei cu osmoză inversă, la fel utile ca frecția la un picior de lemn.

Așa a fătat Nilă

Programul Județean de Dezvoltare Locală, destinat unor săraci care, din taxele colectate, nu-și asigură nici salariile alea umflate cu pompa de Viorica de la Videle. Un soi de redistribuire a sărăciei prin colectarea de la săraci și miluirea celor și mai săraci.

Altfel, asociația lui Nilă este croită fix după chipul și asemănarea creatorului său. Sigur că Nilă e Președinte și la asociație, căci nu se putea ca altcineva să taie panglica la acoperișul de tablă nou-nouț sau la ulița desfundată, dar proaspăt pietruită.

Ca și la Consiliul Județean, omul și-a tras o marionetă pe post de director, căreia i-a schimbat doar sexul să nu bată la ochi. A secretizat documentele și a instruit angajații să nu răspundă la adrese sau la telefon și să nu deschidă gura fără aprobare.

E drept, spre deosebire de capitaliștii din vestul țării, la noi propășirea nu curge, dar măcar pică. Și dacă mai pică și ceva comisioane și nițică propagandă lemnoasă la televiziunea de casă (n-am găsit altă rimă!) eu zic că avem toate șansele să ne fie bine. La anul și la mulți ani!

Articolul precedentEchipa feminină de handbal HCM Slobozia a pierdut greu cu o formaţie din Liga Florilor
Articolul următorDouă ferme de porci din Ialomiţa solicită despăgubiri consistente pentru pesta porcină africană